miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Premierul slovac Robert Fico a redevenit conștient după o operaţie de câteva ore

  de - | 16 mai 2024, 8:22 AM | Internaţional

  0

  Premierul slovac Robert Fico, care a fost grav rănit într-o tentativă de asasinat miercuri, a redevenit conștient după o operaţie de câteva ore, a relatat presa locală citată joi de dpa, scrie AGERPRES.

  Robert Fico a fost supus unei intervenții medicale „foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori într-un atac comis miercuri în oraşul Handlova.

    „Cred că va supravieţui în cele din urmă”, a declarat viceprim-ministrul Tomas Taraba, potrivit căruia operaţia a decurs bine. „El nu se află într-o situaţie care să-i ameninţe supravieţuirea în acest moment”, a precizat el.

  Anterior, ministrul de Interne Matus Sutaj Estok indicase, într-o conferinţă de presă, că a fost informat de medici că premierul se afla „într-o stare critică”.

  Potrivit ministrului Apărării, Robert Kaliniak, care s-a deplasat la spitalul unde a fost operat premierul, acest atentat este „un atac politic” la care va trebui să „reacţionăm în consecinţă”. Premierul social-democrat slovac Robert Fico a fost rănit în abdomen prin împuşcare miercuri, în plină stradă, după o reuniune guvernamentală desfăşurată în afara capitalei Bratislava, în oraşul Handlova.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.