Premierul Ponta, invocat în dosarul de corupție al președintelui CJ Mehedinți

  de Special Arad | 8 aprilie 2014, 11:41 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Procurorii DNA susţin că președintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, şi-a folosit calitatea influentă pentru a determina o promovare în centrala Ministerului Afacerilor de Interne pentru Ştefan Constantin Ponea, şeful Poliției Mehedinți. Ca să rezolve asta, Duicu a mers, potrivit procurorilor, în biroul lui Victor Ponta, de la Palatul Victoria.

  Interceptările convorbirilor telefonice ale lui Adrian Duicu – şi nu înregistrări din biroul premierului – au relevat că Adrian Duicu l-a sunat pe Constantin Ponea să îi relateze cum a decurs întâlnirea. Astfel, Ponta l-a chemat pe Tobă la Guvern, unde şeful Poliţiei Române s-a întâlnit direct cu Duicu căruia i-a acceptat solicitările în virtutea poziţiei sale în PSD, constată procurorii.

  Potrivit dezvăluirilor gândul, Ponea l-a asigurat pe Duicu că îi va ”rezolva” dosarul cu ANI. Procurorii DNA susţin că şeful Poliţiei îi promitea lui Duicu că, prin intermediul surori sale, Adina Ponea, şefa Secţiei de Contencios de la Curtea de Apel Craiova, va obţine o soluţie favorabilă în acest dosar. (în 24 mai, Curtea de Apel Craiova, Secţia de Contencios a dispus anularea raportului ANI de incompatibilitate a lui Duicu).

  Din referatul DNA mai reiese că şeful IPJ, Constantin Ponea a solicitat în schimb următoarele lucruri: Primăria Orşova să îi concesioneze tatălui său o serie de terenuri la preţuri mici, el să fie menţinut în funcţia de şef al IPJ si să promoveze la Bucureşti în cadrul structurii centrale a Poliţiei Române, iar soţia sa să fie promovată la DNA sau la Parchetul General.

  Premierul Victor Ponta a evitat astăzi să clarifice dacă ar fi influenţat numirea la conducerea IPJ Mehedinţi a lui Constantin Ponea: „Sunt absolut convins că veţi primi de la procurori înregistrările de mine din birou”, a replicat Ponta. Întrebat dacă a avut o discuţie cu Petre Tobă, şeful Poliţiei Române, legată de această numire, premierul s-a eschivat. „Nu, nu cred”.

  Iată ce îi spunea, telefonic, Duicu la Ponea: Duicu: „Ţie ţi-a rezervat director adjunct la Ordine Publică şi-l ţine până de hotărăşti tu să pleci şi i-am spus: nu pleacă de aicia… ştia subiectul de ea, că vrea să vină la Parchetul General, că la DNA a avut o problemă şi n-a pus-o acolo… deci absolut ok, o să urmeze treaba aia cât de curând; cealaltă zic; ceea ce te interesează cel mai mult”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.