vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Premieră: Trei profesori de matematică conduc Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad! Daniel Tocoian, numit inspector adjunct

  de Dan Lazăr | 24 ianuarie 2020, 8:43 AM | Educaţie | Topic special

  2

  Din această săptămână, Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) a numit al doilea inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, loc rămas liber după eliberarea din funcţie a prof. Anca Stoenescu. Astfel, profesorul Daniel Tocoian a fost numit în această funcţie fiind, de fapt, o revenire, după ce în 2016 el deţinea acelaşi post în organigrama IŞJ Arad.

  „De zece zile funcţia era vacantă. Numirea mea ca inspector şcolar general adjunct a venit miercuri, 22 ianuarie, prin procedura de detaşare în interesul învăţământului, până la 31 august 2020 sau până la organizarea unui concurs”, ne-a declarat prof. Daniel Tocoian, fost director al Şcolii Gimnaziale „Aron Cotruş” (fosta Generală 13).

  Inedit este faptul că, pentru prima dată în istoria IŞJ Arad la conducere sunt trei profesori de matematică, aceeaşi materie fiind specialitatea prof. Marius Göndör, (inspector şcolar general din noiembrie 2019, în fapt tot o revenire, el conducând IŞJ Arad între 2005-2008) şi prof. Nicolae Pellegrini (inspector şcolar general adjunct).

  De remarcat că MEC a anunţat, recent, că în primăvara acestui an vor fi organizate concursuri pentru toate posturile de conducere din cadrul inspectoratelor şcolare.

  Aşteaptă finalizarea anchetei de la „German”

  În ceea ce priveşte scandalul legat de deratizarea şi dezinsecţia de la Liceul German „Adam Muller Guttenbrunn”, în urma căreia mai mulţi elevi ai şcolii din Aradul Nou au fost internaţi la spital, Daniel Tocoian ne-a declarat că „IŞJ Arad aşteaptă finalizarea anchetei pentru a lua măsurile care se impun”.

  Duminică, părinţii elevilor de la „German” vor organiza un miting în faţa clădirii de pe Calea Timișorii a liceului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.