marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Premieră pentru sistemul medical militar din România: O proteză bionică performantă i-a fost montată unui grav rănit în Afganistan

  de Special Arad | 28 iunie 2014, 4:17 PM | Naţional

  0

  O proteză bionică performantă i-a fost montată lui Florinel Enache, grav rănit în 2012, în timpul unei misiuni în Afganistan, intervenţia chirurgicală fiind „o premieră pentru sistemul medical militar”, se spune într-un comunicat al MApN remis agenţiei MEDIAFAX.

  Intervenţia chirurgicală a constat în montarea unei proteze „bionice cot-mână, una performantă, conform standardelor impuse de protocolul de recuperare”, care „corespunde integral nevoilor pacientului, permiţându-i o mai bună adaptare la o viaţă socială normală”, echipa medicală care a efectuat operaţia precizând că proteza funcţionează la „parametrii optimi”, detaliază comunicatul ministerului.

  În comunicat se precizează că ministrul Mircea Duşă l-a vizitat pe Enache, la spital, după intervenţia chirurgicală.

  Plutonierul adjutant principal Florinel Enache a fost rănit grav în urma unei deflagraţii a unui dispozitiv explozibil improvizat, în timpul executării unei misiuni de cercetare terestră şi securizare a unui obiectiv pe autostrada A1, Kabul-Kandahar, din Afganistan.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.