Premieră pentru sistemul medical militar din România: O proteză bionică performantă i-a fost montată unui grav rănit în Afganistan

  de Special Arad | 28 iunie 2014, 4:17 PM | Naţional

  0

  O proteză bionică performantă i-a fost montată lui Florinel Enache, grav rănit în 2012, în timpul unei misiuni în Afganistan, intervenţia chirurgicală fiind “o premieră pentru sistemul medical militar”, se spune într-un comunicat al MApN remis agenţiei MEDIAFAX.

  Intervenţia chirurgicală a constat în montarea unei proteze “bionice cot-mână, una performantă, conform standardelor impuse de protocolul de recuperare”, care “corespunde integral nevoilor pacientului, permiţându-i o mai bună adaptare la o viaţă socială normală”, echipa medicală care a efectuat operaţia precizând că proteza funcţionează la “parametrii optimi”, detaliază comunicatul ministerului.

  În comunicat se precizează că ministrul Mircea Duşă l-a vizitat pe Enache, la spital, după intervenţia chirurgicală.

  Plutonierul adjutant principal Florinel Enache a fost rănit grav în urma unei deflagraţii a unui dispozitiv explozibil improvizat, în timpul executării unei misiuni de cercetare terestră şi securizare a unui obiectiv pe autostrada A1, Kabul-Kandahar, din Afganistan.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.