miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Premieră la teatru, în doar câteva zile: „Sclavi (cu final rescris)”

  de Tomck@t | 10 aprilie 2023, 12:42 PM | Cultură

  0

  Afișul realizat de Laurian Popa și fotografii de la repetiții (foto: Laurian Popa)

  Așa cum s-a anunțat odată cu programul complet al lunii aprilie, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” pregătește arădenilor un nou spectacol, care va avea premiera chiar în această săptămână. Prea multe detalii nu au fost făcute publice, deocamdată, dar iată ce știm!

  Despre noul spectacol al teatrului arădean se știe că se va numi „Sclavi (cu final rescris)” și că este regizat de Dragoș Alexandru Mușoiu, venit din echipa teatrului independent Reactor de creație și experiment din Cluj-Napoca, echipă din care fac parte, printre alții, și arădenii Mihai Păcurar (regizor și scenograf) și Cristian Ban (regizor).

  Premiera va fi joia aceasta, 13 aprilie, în sala mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” și se va juca cu publicul pe scenă. Exact după o săptămână, pe 20 aprilie, spectacolul se va juca din nou, tot pe scena din sala mare și tot cu publicul pe scenă.

  Scenografia este semnată de Miruna Croitoru, iar din distribuție fac parte actorii Marina Palii, Andrei Elek, Ștefan Dogaru, Robert Pavicsits, Călin Stanciu, Calița Nantu, Alex Popa și Bogdan Neciu. Muzică originală poartă semnătura lui Radu Dogaru, iar de light design este responsabil Lucian Moga.

  Biletele se găsesc deja online, pe eventim.ro.

  Autoarea textului adaptat este Maria Manolescu, iar de pe site-ul ei aflăm că „Sclavi” a fost montat în premieră în 2017 la Fabrica de Pensule Cluj, în regia lui Theodor-Cristian Popescu. Iată descrierea acelui spectacol: „Un actor tânăr se hotărăște să facă un spectacol despre sclavia modernă, implicând o fostă victimă a acesteia – un sclav eliberat de la o stână din România. Proiectul artistic depinde de sprijinul iubitei lui new age, de un primar și de un director de teatru. Dar, în procesul de lucru, actorul, iubita lui și sclavul sunt confruntați cu lucrurile ascunse din ei, și forțați să se schimbe mai mult decât și-ar fi dorit”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.