Premieră în Arad. Faci o fapta bună și beneficiezi de un masaj!

  de Raluca Medeleanu | 9 august 2018, 8:43 PM | Știri Arad

  0

  Asociația Nevăzătorilor din Arad pune la dispoziția arădenilor un salon modern de masaj. Cei care vor apela la serviciile salonului nu doar că vor pleca mai destinși, dar vor și ajuta la integrarea persoanelor cu dizabilități de vedere.

  Salonul se situează în zona Boul Roșu, pe strada Heim Domokos, în apropiere de hotelului Gio. Lucrările au fost finalizate cu sprijinul unei finanțări oferite de Electrica, iar centrul este deschis publicului începând cu data de 10 august. Locația oferă atât servicii de masaj cât si de preso-terapie, un tratament corporal modern ce favorizează eliminarea toxinelor, ajută și îmbunătățește procesul de scădere a greutății corporale și circulația sangvină.

  Centrul este parte a unui proiect mai larg, ce urmează să ajute nevăzătorii să învețe să trăiască independent, cu minim de suport din partea unui însoțitor, permițându-le astfel să se prezinte în fața unui angajator aproape la fel ca o persoană fără dizabilități. Masajul este una dintre meseriile în care persoanele cu dizabilități de vedere  pot performa la fel ca o persoană care nu se confruntă cu astfel de provocări.

  „Ne bucurăm că, sprijiniți de Electrica, colegii noștri au o șansă reală la integrare socială și profesională, într-un mod în care și noi putem oferi societății ceva înapoi”, a declarat Florin Atimuț, președintele asociației.

  Prezentă la lansarea centrului, domna Claudia Boghicevici, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, a apreciat dotările moderne ale acestuia, oferind de asemenea și sprijinul Consiliului pentru continuarea proiectelor Asociației Nevăzătorilor și identificarea de noi oportunități de finanțare a inițiativelor acesteia.

  Prin dotările sale, centrul va putea în timp oferi și alte posibilități de formare, precum si  asigurarea dobândirii  altor calificări.

  Mare parte din finanțarea acestui proiect a venit din mediul privat, prin intermediul programului de granturi al Electrica. De asemenea, activitățile sunt susținute si de Asociația Ofensiva Tinerilor din Arad, care a sprijinit dezvoltarea acestui proiect, Primăria Municipiului Arad care a pus la dispoziție spațiul în care acest centru își desfășoară activitatea, dar și de alte firme și persoane fizice care au contribuit voluntar la desfășurarea acestei inițiative.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.