Premiat de polițiști, eroul Marius Țîrle i-a donat banii lui Raul, un copil de 13 ani!

  de Lucian Dănilă | 22 June 2017, 4:07 PM | Știri Arad

  1

  Știri Arad. În urmă cu o săptămână, polițistul Marius Țîrle, de la IPJ Arad, a salvat de la înec o fetiță de 12 ani. Marius Țîrle s-a dezbrăcat de uniformă, s-a aruncat în apele Mureșului și ajutat pompierul Narcis Aurelian Banciu, care a intrat și el în apă cu o frânghie, au dus la bun sfârșit acțiunea de salvare.

  Pe marginea apei era colegul lui Marius, Nelu Țurcanu. El a filmat întreaga scenă a salvării fetiței, iar acum povestește cum a fost:

  „Am ajuns pe malul Mureșului, am văzut fetița, și Marius – care este un caracter extraordinar – a spus doar: eu mă dezbrac și sar după ea. I-am spus să aibă mare grijă. Momentul era destul de dificil. Cu doar o zi înainte murise fetița de 19 ani a unui alt coleg de-al nostru. Când a scos fata din apă i-am spus că s-a dus o viață, dar uite că ai salvat alta…”, spune Nelu Țurcanu.

  Astăzi, Marius Țîrle a fost premiat de Corpul Național al Polițiștilor cu suma de 1.000 de lei. Nu i-au trebuit banii și a decis să îi doneze chiar fiului șefului său de tură, cel care l-a filmat, Nelu Țurcanu.

  Raul Țurcanu are 13 ani și este fotbalist la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”. „Mi-a spus: Nelule, eu îi dau banii ăștia lui Raul. El e singur acolo, departe de casă, la aproape 1.000 de kilometri, și cred că are nevoie să-și mai ia o haină, niște ghete, sau ce îi trebuie lui. Eu am zis că nu e nevoie, că nu am rate, nu am probleme financiare, dar Marius a insistat că o face pentru copil, că vrea el să-l ajute”, a continuat Nelu Țurcanu.

  Raul Țurcanu mai are un frate de 18 ani, Răzvan, și el fotbalist. Este posibil ca în următorul sezon să-l vedem pe Răzvan chiar în prima echipă a celor de la UTA, el evoluând în acest sezon la UTA II și la UTA Undder 19. Răzvan a marcat golul egalizator din semifinala campionatului național, în meciul UTA U19 – Dinamo U19, scor 1-1.

  CITEȘTE ȘI:

  Gest extraordinar! Un polițist din Arad a sărit în Mureș și a salvat de la înec o fetiță de 12 ani (FOTO-VIDEO)

  Bravo, omule! Bravo, cetățeanule! Bravo, polițistule! El e Marius Țîrle, îngerul păzitor din poliția din Arad care a salvat în urmă cu puțin timp o fetiță de la înec (FOTO-VIDEO)

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.