joi, 30 noiembrie, 2023

Special Arad Logo

  Prelungirea stării de alertă amână Titularizarea dascălilor

  de Special Arad | 18 iunie 2020, 5:08 PM | Educaţie | Știri Arad

  0

  (foto: arhivă)

  Înscrierile la Concursul național de ocupare a posturilor didactice – sesiunea 2020, ar fi trebuit să înceapă astăzi.

  Conform Hotărârii Guvernului nr. 394/2020 din 18 mai 2020, pe întreg teritoriul țării a fost instituită starea de alertă, iar prin Hotărârea de Guvern nr. 476/2020 din 16 iunie 2020, s-a prelungit starea alertă.

  Astfel, rămân în vigoare dispozițiile art.27, alin.3 din Legea 55/2020, articol potrivit căruia „pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice, se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante”.

  În acest context, Ministerul Educației și Cercetării, pentru respectarea cadrului legal în vigoare, a emis Ordinul pentru suspendarea organizării și desfășurării unor activități prevăzute în anexa nr. 19 la Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021, aprobată prin Ordinul ministrului educației și cercetării nr.5.259/2019, cu modificările și completările ulterioare.

  ISJ Arad precizează că imediat după încetarea stării de alertă, Ministerul Educației și Cercetării va dispune reluarea acestor activități,  care se vor realiza conform unui calendar aprobat prin ordin al ministrului educației și cercetării.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.