duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Pregătiri pentru spectacolele de marionete, în curtea teatrului și nu numai!

  de Tomck@t | 14 iunie 2020, 2:34 PM | Cultură

  0

  Instituțiile de cultură își reiau activitatea în această lună și se adaptează noilor măsuri de precauție cauzate de pandemia Covid-19. Nu face excepție de la regulă nici Trupa Marionete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, astfel încât cei mici vor fi așteptați la o nouă serie de spectacole, însă de data aceasta în aer liber și cu un număr redus de locuri.

  Astăzi, la ora 11, Teatrul de Marionete a difuzat ultimul spectacol online pe pagina sa de Facebook, „Spărgătorul de nuci”, urmând ca de weekendul viitor să reînceapă spectacolele live.

  După o pauză de trei luni, primul spectacol la Teatrul de Marionete, în curtea interioară, va fi „Capra cu trei iezi”, care se va juca pe data de 21 iunie, de la ora 11:00. Scena și scaunele pentru cei mici au fost montate săptămâna aceasta, la distanța reglementată de 2 metri. Curtea fiind mică, asta înseamnă un număr remarcabil mai mic de locuri pentru public decât în sala de spectacole, doar cca. 16, maxim 20 de locuri.

  Dar aceasta nu va fi, în schimb, singura locație în care publicul tânăr va avea parte de povești cu marionete. Precum Teatrul Clasic „Ioan Slavici” sau Filarmonica Arad, Trupa Marionete se va deplasa cu spectacolele sale, în perioada următoare, în mai multe locuri alternative, poate puțin mai spațioase decât în curtea Teatrului de Marionete.

  Chiar cu o zi înainte de spectacolul „Capra cu trei iezi” din curtea Teatrului de Marionete, sâmbătă, 20 iunie, între orele 10 și 12, actorii păpușari vor aduce jocuri interactive pentru copii și la grădina de vară a cinematografului din Grădiște, într-o serie de evenimente în organizarea Centrului Municipal de Cultură, sub genericul „O vară de poveste”.

  Duminică, 21 iunie, la ora 16:00, copiii vor fi așteptați și în curtea cinematografului Arta, la un spectacolul intitulat „Farmecul copilăriei”.

  De asemenea, Trupa Marionete va fi prezentă și în câteva cartiere ale Aradului, alăturându-se actorilor Teatrului Clasic „Ioan Slavici” în programul de vară denumit „Teatru la fereastră”. Organizatorii anunță exerciții de improvizație teatrală și impro-cabaret cu actorii Teatrului Clasic „Ioan Slavici” și ai Trupei Marionete, primele două astfel de reprezentații având loc joi, 16 iulie, la ora 20:00, în cartierul Aurel Vlaicu și joi, 23 iulie, la ora 20:00, în cartierul Alfa.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.