luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Prefectura a constituit o Comisie pentru constatarea și evaluarea pagubelor produse de precipitațiile abundente

  de Special Arad | 4 iunie 2019, 8:17 AM | Știri Arad

  0

  inundație în satul Lalașinț

  Comunicat. Instituția Prefectului – Județul Arad împreună cu mai multe instituții deconcentrate acționează pentru constatarea și evaluarea pagubelor provocate de precipitațiile abundente căzute în ultimele zile. Astfel, astăzi a avut loc  o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad în urma căreia s-a stabilit constituirea unei comisii de constatare a pagubelor provocate de fenomentele meteorologice periculoase în Județul Arad, în lunile mai-iunie 2019, pe raza comunelor: Bârzava, Beliu, Conop, Hălmăgel, Ignești, Moneasa, Tauț. Din comisia constituită prin Ordin al Prefectului Județului Arad fac parte reprezentanți ai: Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al Județului Arad, Administrației Bazinale de Apă Mureș – Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad, Administrației Bazinale de Apă Crișuri Oradea – Sistemul Hidrotehnic Criș Alb Independent, respectiv ai primăriilor din comunele afectate. În perioada 4.06. – 6.06.2019, membrii comisiei se vor deplasa în teren în vederea constatării pagubelor provocate.

  Conform procedurii legale în astfel de cazuri, comisia de constatare este constituită ca urmare a rapoartelor operative pe care comitetele locale pentru situații de urgență de la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale le trimit către ISU „Vasile Goldiș” Arad după producerea unor pagube.  Activitatea de constatare se va finaliza printr-un proces verbal de evaluare a pagubelor care va sta la baza unui proiect de Hotărâre de Guvern ce va fi întocmit la nivelul județului Arad și înaintat cu celeritate conducerii Ministerului Afacerilor Interne. Săptămâna trecută a fost desfășurată o altă activitate de constatare a unor pagube produse de precipitațiile abundente, în localitățile Hălmăgel și Petriș. Așteptăm din partea Consiliului Județean, de mai multe zile, evaluarea pagubelor produse unei porțiuni de drum județean neasfaltat de pe raza comunei Petriș. Interesul conducerii Consiliului Județean pentru problema pagubelor provocate de fenomenele meteorologice periculoase este probat și prin faptul că la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de astăzi, instituția a fost reprezentată doar de un funcționar din cadrul Direcției tehnice, nu de Președinte – membru de drept al Comitetului, ori de unul dintre cei doi vicepreședinți.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.