Prefectura a centralizat situația pagubelor provocate de inundații în județul Arad

  de Special Arad | 11 iunie 2019, 9:25 AM | Administraţie

  0

  Ieri, 10 iunie, la Prefectura Județului Arad a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad pentru verificarea proceselor verbal de constatare a pagubelor produse în perioada 01.06.2019 – 09.06.2019, întocmite de către comisiile mixte care au verificat situația din teren și validarea acestora.

  Totodată, a fost analizat modul în care structurile implicate în managementul situațiilor de urgență generate de inundații au executat misiunile operative de intervenție, protecție și reabilitare a zonelor afectate.

  În perioada de 01.06.2019 – 09.06.2019 au fost afectate 15 unități administrativ teritoriale, fiind constatate pagube la infrastructura localităților obiective sociale, economice, lucrări de apărare ale cursurilor de apă aflate în administrarea acestora. De asemenea au fost analizate și validate pagubele produse la infrastructura din administrarea Consiliului Județean Arad.

  Suma totală necesară reabilitării și revenirii la starea de normalitate este de 14611,4 mii lei, pentru care se va înainta  Nota de Fundamentare și Proiect de Hotărâre de Guvern către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

  În cazul imobilelor populației afectate, în conformitate cu HG 365/2019 a fost transmisă către Ministerul Muncii și Justiției Sociale prin Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Arad, situația înregistrată la nivelul județului Arad. În urma verificărilor efectuate în teren au fost întocmite evaluări pentru un număr de 32 imobile afectate între 10% și 90%.

  Situația centralizatoare privind obiectivele afectate pe fiecare unitate administrativ teritorială:

  View Fullscreen

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.