Precizări electorale importante pentru cititorii Special Arad

  de Redacția Special Arad | 7 July 2020, 8:25 AM | Politikos | Special | Topic special

  4

  Consecvenți principiului de a ne informa cititorii cu privire la aspectele importante din viața redacției, anunțăm astăzi că Special Arad a încheiat contracte de precampanie electorală și, ulterior, campanie, contra cost, cu majoritatea partidelor politice din Arad. Ca urmare, în lunile următoare ziarul nostru va prezenta candidații, ofertele acestora, programele acestora, conferințele de presă, lansările electorale și alte informații – pe care partidele politice doresc șă le transmită – menite a informa cititorii.

  Ca să ne explicăm opțiunea de a semna aceste precontracte, vă spunem că presa, Special Arad în speță, care nu a avut, de la lansarea pe piață, în 2014 și până azi,  niciun contract cu statul sau instituție a statului sau administrației publice locale (și așa va rămâne!), a fost printre instituțiile afectate de această perioadă în care firmele și companiile private se luptă cu o criză asemănătoare celei din 2009-2010.

  În consecință, având în vedere că trăim într-o democrație, în care politica își are rolul său important, și înțelegând să găsim soluții corecte și transparente, întregul colegiu redacțional a fost de acord că aceste contracte încheiate cu partidele politice și candidații independenți reprezintă o gură de aer necesară pentru funcționarea noastră ca instituție de presă independentă.

  Ținem să subliniem că această abordare nu va afecta în niciun fel independența editorială și redacțională a Special Arad, articolele noastre rămânând în continuare scrise și redactate după criteriile profesiei și nu ale politicului, prezentate deschis și obiectiv, fără ingerințe de orice natură străine profesiei de jurnalist bazat pe respectul și informarea obiectivă și onestă a cititorului.

  Nu în ultimul rând, ca o penultimă precizare, redacția s-a adresat tuturor formațiunilor de pe scena politică, invitându-le să-și prezinte contra cost oferta în paginile ziarului, așa încât, dacă nu veți regăsi întreg spectrul politic arădean, este doar datorită opțiunii fiecăruia, pe care o respectăm.

   

  Precizare. Materialele publicitare, adică acelea care reprezintă opinia și punctul de vedere ale partidelor și candidaților, vor putea fi identificate printr-un semn distinctiv (PC, publicitate de precampanie, campanie), pentru a nu se confunda cu cele care reprezintă punctul de vedere al redacției.

   

   

   

  Sursa foto: Pxhere

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Foarte bine faceți! Lăsați loc pentru toți, că aveți printre cititori oameni din toate orientările politice (nemaivorbind de aspectul economic deloc neglijabil). Acordând spațiu publicității electorale nu înseamnă că vă implicați politic, ci doar oferiți cetățenilor șansa de a cunoaște mai bine partidele, candidații, programele, proiectele și intențiile lor, în scopul alegerii în cunoștință de cauză. Sunt curios însă cum veți gestiona comentariile, care nu numai că vor fi subiective, ci prevăd a fi mult prea violente.

   +3 voturi
   +1
   -1
   • Cum ar veni mai salvăm câte ceva în interesul public, dacă acceptați că noi cam asta dorim să servim.
    Iar de buzunare să nu vorbim, în general buzunarul jurnalistului onest în afară de acte, telefon, țigări și brichetă poate mai conține ceva mărunțiș, rareori destul să-și învite amicul la o bere.

    +1 voturi
    +1
    -1
  2. Ca sa fie mai clar:
   – un partid mic va plati, la pretul de 100 lei per aparitie, 7 aparitii pe saptamana.
   – un alt partid mai dodolot va plati, poate tot cu 100 lei per aparitie, 5 aparitii pe zi.
   Ambele partide beneficiaza astfel de sanse egale. Unele mai egale ca altele.
   Intrebare:
   – cate aparitii isi va permite un candidat independent care nu beneficiaza de finantare de la stat?
   – care mai este vloarea de adevar a frazei din anuntul redactiei: ”Nu în ultimul rând, ca o penultimă precizare, redacția s-a adresat tuturor formațiunilor de pe scena politică, invitându-le să-și prezinte contra cost oferta în paginile ziarului, așa încât, dacă nu veți regăsi întreg spectrul politic arădean, este doar datorită opțiunii fiecăruia, pe care o respectăm.” ?
   Redactia nu spune ca s-a adresat tuturor candidatilor ci tuturor formatiunilor politice considerand foarte convenabil pentru partidele politice (de multa lume considerate simple structuri de tip mafiot cu rol de platforme pentru traficul de influenta si administratoare proaste si hoate așe resurselor publice) ca independentii sunt niste jeguri, ca alegatorii care nu isi gasesc optiunile in partidele politice nu au ce face, ”ghinion – expresie consacrata la cel mai inalt nivel” si ca nu conteaza.
   DAR … deontologic si partizan convenabil de tip fundamentalist-arogant.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.