sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Precizări ale ministrului Educației vizavi de sesiunile speciale

  de - | 7 iunie 2020, 9:09 PM | Educaţie

  0

  Sesiunile speciale de la Evaluarea Națională și Bacalaureat organizate pentru elevii care, din motive de sănătate, nu vor putea participa la prima sesiune vor recunoaște eventualele probe pe care aceștia au apucat să le dea inițial, astfel că elevii nu vor trebui să repete aceste examene, a declarat duminică seara, la Digi24, ministrul educației, Monica Anisie.

  „Reiau examenele de unde au rămas. Nu putem să supunem copiii la o altă probă, dacă deja au realizat-o”, a precizat ministrul educației.

  Elevii care își dau examenele în etapa specială nu vor fi prejudiciați în niciun fel și vor avea șanse egale cu ceilalți atât la admiterea în liceu, cât și la facultate, a asigurat ministrul educației. De pildă, pentru cei care susțin Evaluarea Națională, probele sesiunii speciale se încheie la 4 iulie, iar prima etapă a admiterii la liceu începe la 10 iulie.

  De asemenea, în centrele speciale care sunt pentru înscrierea elevilor de etnie romă sau pentru cei care vor să se înscrie la liceu în alt județ decât cel în care au absolvit, aceste înscrieri se vor face online, și nu în ședință publică.

  O problemă: e nevoie de mai multe cadre didactice la supraveghere

  Ministrul Anisie recunoaște că există o problemă în ceea ce privește numărul de cadre didactice necesare pentru supravegherea elevilor la examene. Odată cu regulile de distanțare, examenele se vor desfășura în mai multe săli de clasă și deci, este nevoie de mai mult personal pentru supraveghere.

  „Avem nevoie de mai multe cadre.Eu sunt convinsă că toți colegii mei înțeleg că este nevoie de ei acum, este nevoie de sprijinul pe care trebuie să îl acorde acestor elevi, sunt elevii noștri și trebuie să fim alături de ei până la final. Știu și înțeleg rezerva colegilor mei în legătură cu o posibilă îmbolnăvire. Mai avem timp până când inspectoratele școlare centralizează situația și sunt convinsă că și ei se vor convinge că riscul este minim și se vor înscrie”, a declarat Monica Anisie la Digi24.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.