duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Prăpăd în Italia! 9 oameni au murit, mii și-au părăsit casele în urma inundațiilor

  de - | 18 mai 2023, 8:24 AM | Internaţional

  0

  Precipitaţii nemaivăzute până acum, care în câteva ore au ridicat nivelul râurilor până s-au revărsat, au fost înregistrate în regiunea Emilia-Romagna. Practic toate cursurile de apă dintre Rimini şi Bologna, douăzeci şi unu în total, s-au revărsat între miercuri şi joi dimineaţă, inundând vaste zone din Romagna, scrie agenţia de presă Ansa, conform news.ro.

  Faenza, o parte din Cesena şi Forlì şi multe alte centre mari locuite au ajuns sub apă.

  În unele zone, debitul apelor a crescut în câteva minute, ajungând chiar şi la etajele superioare ale caselor. Au murit opt ​​persoane care nu au reuşit să se salveze şi au rămas prinse la etajele inferioare ale caselor sau în maşini.

  Furia inundaţiilor a provocat şi moartea unei femei din Ronta di Cesena, care a fost găsită dimineaţa pe plaja Cesenatico. Il Savio a târât cadavrul timp de douăzeci de kilometri în câteva ore.

  În toată regiuena Romagna, a fost o zi în care salvatorii au făcut eforturi de salvare, de a-i ajuta pe toţi oamenii aflaţi în dificultate.

  Liniile electrice şi telefonice au fost întrerupte, multe rute pe care s-a putut ajunge doar cu bărcile şi cu o suprafaţă vastă izolată de restul Italiei: trenuri scoase din funcţiune, autostrada impracticabilă aproape toată ziua, multe drumuri închise.

  Zonele cele mai periculoase au fost evacuate, oamenii au fost rugaţi să urce la etajele superioare ale caselor. Mii de persoane şi-au părăsit casele. Realitatea, însă, a depăşit cele mai proaste prognoze: şi pentru că ploaia (în unele zone a căzut în 36 de ore mai mult decât dublul cantităţii de apă pe care o face de obicei în luna mai) a căzut într-o regiune deja afectată de inundaţiile de acum două săptămâni.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.