Posibilitatea donării de sânge de la 17 ani, cea mai recentă propunere legislativă a deputatului USR Adrian Wiener

  de - | 22 November 2022, 2:31 PM | Comunicate contra cost

  0

  Deputatul USR Adrian Wiener, de profesie medic, a depus zilele trecute în parlament un proiect de lege ce permite tinerilor care au împlinit 17 ani să doneze sânge cu acordul părinților sau al tutorilor.

  „Inițiativa, gândită alături de colegele mele Diana Stoica și Oana Țoiu, are ca obiectiv, pe de o parte, creșterea numărului de donatori, dar și oferirea posibilității tinerilor de a fi parte activă în societate, printr-un gest care salvează vieți și nu prezintă pericol, dacă se întrunesc criteriile fiziologice specifice pentru donarea de sânge. Bineînțeles, actul este voluntar și acordul părinților/tutorilor este obligatoriu.

  În România este zilnic nevoie de cel puțin 1000 litri de sânge pentru transfuzii, iar unul din 3 pacienți nu primește sângele necesar. Măsurile pentru a reduce acest deficit sunt binevenite, una dintre ele fiind și aceasta, de a da posibilitatea celor mai tineri să contribuie.

  Am toată convingerea că în actuala generație de tineri există un munte de entuziasm și empatie, iar asigurarea cadrului legal pentru donarea de sânge de la 17 ani este un gest prin care se acordă încredere acestei generații.” a declarat deputatul Adrian Wiener.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.