„Pop-rock simfonic” a atras și în acest an un public numeros | Foto • Video





Evenimentul estival devenit deja tradiție la Arad, spectacolul de pop-rock simfonic al Filarmonicii Arad și invitații, a adunat un public extrem de numeros joi seara, în parcarea dinspre podul Decebal a Ștrandului Neptun.
Deși eleganța ambientului a fost compromisă anul acesta din cauza tarabelor, meselor, băncuțelor și umbrelelor pregătite pentru un eveniment dintr-un alt registru (Festivalul Berii, care începe astăzi), spectacolul oferit de instituția de cultură arădeană a fost chiar superior din punct de vedere a prestației artiștilor și sonorizării, în comparație cu edițiile din anii trecuți, lucru resimțit și prin intensitatea aplauzelor.
„Prietenii, genialii și exhaustivii din această seară”, i-a prezentat Zoli Lovas pe membrii Orchestrei Filarmonicii Arad, despre care spune că sunt cei cu care și-a făcut și el debutul muzical (amintind aici de evenimentul „Tu ești primăvara mea”, un real succes organizat alături de Q Band la Filarmonică). Zoli a îndemnat publicul să nu-și pună nicio centură de siguranță și să-și deschidă sufletele pentru a se bucura din plin de interpretarea în stil simfonic al unor melodii celebre precum „Jump” de la Van Halen, „She’s got the Jack” de la AC DC, „The Winner Takes It All” de la ABBA, „Hallelujah” de la Leonard Cohen, ori „Smoke On The Water” de la Deep Purple.
Invitata specială, „o doamnă extraordinară și exotică” după cum a descris-o Lovas, a fost italianca Emanuela Loffredo, care a ieșit mai ales în evidență cu interpretarea melodiei „Cançao do Mar”, semnată de Frederico de Brito și Ferrer Trindade. Trebuie menționat că Loffredo a fost premiată, anul trecut, alături de Kimen Farias la „European Latin Awards”.
Pe de altă parte, vocea intensă a lui Mario Florescu s-a remarcat pe celebrele melodii de la Phoenix. Și pentru că vorbim totuși de Filarmonică, chiar dacă seara a fost dedicată stilurilor pop și rock, nu putea lipsi din program și o compoziție clasică: Simfonia a V-a de Beethoven, însă într-o interpretare aparte.
Corul Filarmonicii a fost dirijat de Daniel Rădoiaș, iar întregul spectacol de maestrul Giuseppe Carannante, tot din Italia.
Seara s-a încheiat cu un recital antrenant oferit de Mario Band (Mario Florescu – voce, percuție, Cosmin Harbei – chitară, Radu Panici – bas, Alex Florescu – percuție și Radu Rotaru – claviaturi).
Acesta a fost penultimul spectacol al stagiunii Filarmonicii Arad, ultimul fiind planificat pe data de 30 iunie și se promite a fi memorabil: Carmina Burana de Carl Orff.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)