Pompierii și serviciul de ambulanță din Arad, la primele cazuri de infectări cu COVID-19. Câte teste se fac zilnic la Arad?

  de Lucian Dănilă | 13 aprilie 2020, 9:18 AM | Coronavirus | Recomandările editorilor | Știri Arad

  3

  Pompierii arădeni se află în linia întâi în lupta cu coronavirus încă de când a început această luptă. Ei sunt cei care au asigurat intrarea în țară la punctul de trecere a frontierei de la Nădlac, ei sunt cei care dezinfectează ambulanțele SMURD și ale poliției sau ale jandarmilor, ei sunt cei care merg zilnic la intervenții specifice meseriei lor, dar până acum, la mai bine de o lună de la apariția primului caz la Arad, niciun pompier nu a fost infectat cu COVID-19.

  Ieri a fost confirmat primul caz, iar DSP Arad a dispus deja o anchetă epidemiologică.

  De asemenea, a fost înregistrat și un caz de infectare cu COVID-10 în rândul personalului medical de la Serviciul de Ambulanță Județean Arad. Și în acest caz, DSP urmează să efectueze ancheta epidemiologică.

  În Arad se fac zilnic în jur de 180 de teste pentru COVID, aproximativ 130 pe zi la sediul DSP și 50 la Spitalul Municipal. Aparatul de testare adus de Consiliul Județean încă nu este funcțional. În general sunt testate persoanele care prezintă simptome, dar se fac teste și la cei care au intrat în contact direct cu cei confirmați pozitiv.

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.