Pompierii ISU au stins 9 incendii în județ în ultimele 24 de ore

  de Special Arad | 4 July 2017, 1:59 PM | Știri Arad

  0

  Știri Arad. În ultimele 24 ore, subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad au executat 9 misiuni de stingere incendii. Din cele nouă incendii, șase au fost de vegetaţie uscată, resturi vegetale sau menajere, un incendiu s-a manifestat la un lan de grâu, unul la o anexă de la o casă particulară şi unul la un autotren ce transporta aparate de aer condiţionat.

  Detaşamentul de Pompieri Arad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, cu sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şagu care s-a deplasat la intervenţie cu o autospecială, o cisternă şi un tractor, în localitatea Şagu pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la un lan de grâu pe o suprafaţă de aproximativ 5 ha, cu posibilităţi de propagare la întreaga cultură şi la culturile învecinate. După aproximativ o oră de intervenţie, incendiul a fost stins în limitele găsite fără a produce alte pagube.

  Secţia de Pompieri Bârzava s-a deplasat cu un echipaj format din 1 ofiţer şi 5 subofiţeri pe DN 7 în localitatea Căpruţa pentru interveni la stingerea unui incendiu ce a cuprins un autotren cu dublă remorcă. În momentul sosirii echipajului de intervenţie incendiul se manifesta violent la prima remorcă, cu posibilităţi de propagare la a doua şi la capul tractor. Incendiul a fost localizat şi limitat în 15 minute, fără a se propaga la capul tractor sau la cealaltă remorcă şi stins în aproximativ 45 minute.

  Cauza probabilă a incendiului: „frecare mecanică” între una dintre roţi şi puntea autotrenului.

  Foto: arhivă

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.