miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update 3Chișineu Criș. ISU a făcut publice cauzele care au declanșat incendiul la Maschio Gaspardo și laudă compania pentru organizare (Foto)

  de Alin Olteanu | 20 februarie 2021, 9:46 AM | Știri Arad

  0

  Inspectoratul pentru situații de urgență anunță că la Chișineu Criș, la fabrica Maschio Gaspardo, a izbucnit un incendiu la un filtru de aspiratie (cuptor de vopsit). La stingerea acestuia intervine Garda nr. 2 Ch Criș cu 2 autospeciale de stingere 1 autospeciala SMURD și o autoscară de intervenție și salvare de la înălțimi, 15 pompieri.

  Nu există victime.

  UPDATE

  ISU precizează: Incendiul se manifestă fără flacără deschisă, cu degajarea de fum în interiorul unui exhaustor. Nu prezintă pericol de propagare

  UPDATE 2

  La ora 11 pompierii au anunțat stingerea incendiului, acesta nepropagându-se.

  UPDATE 3

  Cauza probabilă – declarată oficial de ISU Arad-  a fost „jar sau scântei’ rezultate în urma unei acțiuni mecanice sau sudură. În speță s-au executat lucrări și probabil „aspiratorul” a tras în filtru scântei, lucru care a dus la aprinderea acestuia.

  În acest caz este de remarcat organizarea firmei din punct de vedere a măsurilor PSI si a primei intervenții.
  Hala a fost imediat evaluată, s-a intervenit cu mijloace de primă intervenție, echipajele au fost sprijinite cu toate datele tehnice ale uitlajului.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.