Pompierii din Arad au avut un an 2014 cu adevărat infernal! (GALERIE)

  de Luci Precup | 23 ianuarie 2015, 10:57 AM | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Pompierii arădeni au avut un an 2014 foarte dificil, atât ca număr de intervenții, dar mai ales ca dificultate a acestora. Inspectorul șef colonel Ioan Bogdănescu a prezentat bilanțul ISU Arad pentru anul care a trecut.

  În 2014, pompierii au făcut deplasarea la 6.299 de intervenții dintre care peste 5.000 au fost doar intervențiile SMURD. Comparativ cu anul 2013, intervențiile, ca număr, au fost cu zece procente mai puține, dar reprezentanții ISU spun că au fost mai dificile. Aceștia spun că anul trecut a crescut numărul incendiilor produse în mediul urban, totalul incendiilor fiind de 291.

  Cele mai multe dintre incendii au avut loc la gospodării – 71 la sută. Șase persoane au decedat în 2014 în urma incendiilor. Echipajele de descarcerare au intervenit, anul trecut, la 56 de cazuri în care le-a fost solicitat ajutorul, majoritatea fiind accidente rutiere.

  Paramedicii SMURD au intervenit în 2014 la peste 5.000 de cazuri. Și în cazul lor, numărul intervențiilor a scăzut cu 9% față de 2013. În ceea ce privește elicopterul SMURD, anul trecut, a efectuat 431 de zboruri, majoritatea fiind la accidente rutiere, restul fiind la alte cazuri grave și transferuri intraspitalicești.

  Alexandru Nițu, paramedic SMURD și Raul Popa, pompier în cadrul Secției de Intervenție Sebiș, au fost premiați la finalul bilanțului de ieri. Alexandru Nițu a primit diploma de „Salvator de onoare al județului Arad” pentru că în 2014 a participat la cele mai multe intervenții și salvări de vieți omenești. Pompierul Raul Popa a primit diploma de „Salvator de onoare al județului” pentru merite deosebite în urma misiunilor întreprinse. În 2014, Raul a salvat viața a doi oameni care căzuseră într-un puț.

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.