Update Pompierii au intervenit la stingerea unui incendiu de vegetație în Micălaca

  de Special Arad | 6 August 2022, 6:38 PM | Știri Arad

  0

  (foto: ISU Arad)

  ISU Arad informează că a izbucnit un incendiu de vegetație uscată cu posibilitate de propagare la construcțile din proximitate, în municipiul Arad, zona Micalaca, pe strada Renașterii.

  La fața locului.ntervin pompierii militari ai detașamentului Arad cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

  Intervenția este în dinamică.

  Update

  La ajungera echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum, la vegetație uscată și lăstăriș, pe o suprafață de aproximativ un hectar.

  Datorită intervenției prompte a pompierilor arădeni, casele din proximitatea zonei producerii incendiului au fost salvate.

  În acest moment, incendiul este localizat și se acționează pentru stingere.

  Update

  Incendiul a fost lichidat.

  A ars vegetație uscată și lăstăriș pe o suprafață de aproximativ un hectar.

  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind: jar, țigară.

  De la începutul acestei zile și până la această oră, forțe și mijloace din cadrul Detașamentelor Arad, Sebiș și ale Secției Bârzava au intervenit pentru stingerea a 6 incendii de vegetație uscată și miriște în localitățile: Mândruloc, Țela, Bonțesti, Felnac, Bulci și municipiului Arad.

  Suprafață totală afectată de flăcări este de aproximativ 8 hectare.
  Toate incendile au fost lichidate în limitele găsite.

  STOP incendiilor de vegetație!

  Având în vedere numărul mare al incendiilor de vegetaţie produse în ultima perioadă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiș” Arad face apel către toți cetățenii să înceteze a mai da foc vegetaţiei uscate, miriştilor şi resturilor vegetale.

  Trebuie înţeles faptul că aceste incendii de vegetaţie reprezintă un pericol pentru viaţă, bunuri şi mediu, fiind o ameninţare pentru siguranța oamenilor şi a gospodăriilor acestora, precum și pentru participanții la traficul rutier deoarece de foarte multe ori fumul reduce brusc vizibilitatea, situații care pot genera adevărate tragedii.

  Persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate vor fi sancționate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare.

  Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” Arad, vor efectua și în următoarea perioadă activități de informare preventivă și control pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor.

  „Rugăm cetățenii să dea dovadă de responsabilitate și să înțeleagă că arderea miriștilor, a vegetației uscate și resturilor vegetale este INTERZISĂ, fiind un pericol major pentru viața acestora, iar în condițiile meteorologice actuale, perioade de caniculă și secetă prelungită, manifestarea incendiilor poate fi extrem de violentă, afectând: gospodării, construcții, rețele electrice, păduri și animale”, transmite Inspectoratului pentru Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” Aradș” Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.