luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Pompierii atrag atenția: „Igienizarea terenurilor prin ardere este interzisă!”

  de Special Arad | 21 iulie 2022, 10:20 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat: De la începutul acestei săptămâni, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, s-au luat măsuri suplimentare pentru prevenirea situațiilor de urgență generate de arderile necontrolate.

  Având în vedere că, timp de trei zile, județul Arad, se află sub Cod Galben și Portocaliu de caniculă, cetățenii au fost avertizați cu privire la interdicția folosirii focului deschis pentru igienizare.

  Efective de pompieri din cadrul tuturor subunităților, după finalizarea intervențiilor, la întoarcerea spre unitate, difuzează mesaje audio predefinite pentru a le reaminti cetățenilor faptul că focul scăpat de sub control poate produce pagube materiale însemnate, punând în pericol nu doar bunuri, ci chiar viața persoanelor.

  De la începutul anului, pompierii arădeni au depus eforturi susţinute pentru limitarea și stingerea a peste 280 de incendii, izbucnite la vegetație uscată/ miriști/ culturi agricole sau deșeuri menajere.

  Din fericire, salvatorii au stins incendiile în limitele găsite,nefiind înregistrate victime.

  Numai de la începutul acestei luni (01.07-20.07.2022), pompierii arădeni au intervenit pentru localizarea și stingerea a 99 de incendii de vegetație uscată, culturi agricole sau deșeuri menajere.

  Rugăm cetățenii să dea dovadă de responsabilitate și să înțeleagă că arderea miriștilor, a vegetației uscate și resturilor vegetale este interzisă, fiind un pericol major pentru viața acestora, iar în condițiile meteorologice actuale, perioade de caniculă și secetă prelungită, manifestarea incendiilor poate fi extrem de violentă, afectând: gospodării, construcții, rețele electrice, păduri și animale„, transmit reprezentanții ISU Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.