miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Pompierii arădeni vor comemora Marea Unire și îl vor omagia pe Vasile Goldiș pe 30 noiembrie și în 1 Decembrie

  de Special Arad | 29 noiembrie 2022, 1:45 PM | Știri Arad

  0

  (foto: arhivă)

  Pentru a marca Ziua Națională a României și pentru a omagia numele pe care Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” Arad îl poartă, pompierii arădeni vor participa miercuri, 30.11.2022, începând cu ora 15:00, la evenimentul dedicat Marii Uniri, organizat de Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultural Județean Arad. Manifestarea are ca scop reconstituirea delegaților care au participat la Marea Unire din anul 1918.

  De asemenea, în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României, care vor avea loc joi, 1 Decembrie 2022 în Parcul „Mihai Eminescu” din municipiul Arad, 21 de subofițeri nou încadrați vor depune jurământul militar.

  Vezi aici programul ceremoniilor organizate de Prefectura Arad cu prilejul Zilei Naționale a României, pe data de 1 Decembrie, în Parcul „Mihai Eminescu”

  După încheierea ceremoniei din Parcul „Mihai Eminescu” va avea loc defilarea cu tehnica din dotare a detașamentelor: Batalionului 191 Infanterie Colonel „Radu Golescu”, Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al Județului Arad, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, Penitenciarului Arad.

  Paradă de mașini de epocă, paradă militară, Etno Fashion Show și spectacol de acrobație și jonglerie, în 1 Decembrie (vezi aici programul Primăriei Municipiului Arad)

  La 1 decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din 1228 delegaţi şi sprijinită de peste 100.000 de persoane adunate din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat o Rezoluţiune care consfinţeşte unirea tuturor românilor din Transilvania şi întreg Banatul (cuprins între râurile Mureş, Tisa şi Dunăre) cu România.

  Rezoluţia Unirii a fost citită de Vasile Goldiş la Alba Iulia la 1 decembrie 1918: „Adunarea naţională a tuturor românilor din Transilvania, Banat şi Ţara Ungurească, adunaţi prin reprezentanţii lor îndreptăţiţi la Alba Iulia în ziua de 18 noiembrie / 1 decembrie 1918, decretează unirea acelor români şi a tuturor teritoriilor locuite de dânşii cu România”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.