joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Pompierii arădeni, la foc continuu din cauza apelor de aseară și nu numai | Foto

  de Special Arad | 9 iunie 2020, 10:15 AM | Știri Arad

  0

  Comunicat ISU Arad. În ultimele 24 de ore, în urma fenomenelor meteorologice periculoase, Cod Galben și Cod Portocaliu, Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit în trei locații din municipiul Arad pentru evacuarea apei și salvarea persoanelor.

  În urma unui apel la 112 un echipaj format din cinci salvatori, o autospecială și o motopompă remorcabilă a intervenit în zona pasajului din cartierul Micălaca pentru salvarea unei persoane blocată într-un autoturism și pentru evacuarea apei din pasaj. La sosirea pompierilor în interiorul autoturismului de teren a fost găsită o femeie însărcinată, fără alte probleme medicale.

  Celelalte două intervenții au fost pentru evacuarea apei din subsoluri inundate.

  Detașamentul de Pompieri Sebiș a intervenit, începând cu ora 23:15 minute cu un ofițer, șapte subofițeri, două autospeciale cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi un echipaj și o autospecială de intervenție în mediul montan, Serviciul Salvamont – Salvaspeo al CJA, un echipaj al SAJ, stația Sebiș și un echipaj de poliție pentru salvarea unui grup de turiști din zona împădurită a stațiunii Moneasa.

  Apelul a fost efectuat la 112 la ora 23:03. Grupul de excursioniști format din 15 persoane, adulți și copii din localitatea Sântana, a anunțat că o fată prezint probleme medicale, nu poate coborî singură, și datorită întunericului nu mai găsesc traseul de coborâre.

  Personalul dispeceratului ISU Arad a dat din nou dovadă de profesionalism și a reușit cu ajutorul aplicației 112, instalată pe telefoanele celor din grup o localizare exactă ușurând misiunea forțelor de intervenție din teren.

  Grupul de turiști a fost localizat la aproximativ 3 km de drumul principal din stațiune, într-o zonă împădurită și fără acces cu mijloace auto.

  După aproximativ o oră jumătate de „marș forțat”, echipele de intervenție au găsit excursioniști. S-a făcut evaluarea medicală a fetei care prezenta simptome de apendicită, și ușoară hipotermie. A fost îmbrăcată în echipamentul de protecție a unui pompier și coborâtă pe targă, mai apoi pe dispozitivul de coborâre adus de colegii de la SALVAMONT- SALVASPEO până la ambulanță.

  Celelalte persoane, fără probleme medicale au fost asistate pentru a ajunge în siguranță în stațiune.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.