luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Polonia va construi un zid la frontiera cu Belarus

  de - | 16 noiembrie 2021, 2:26 PM | Internaţional

  0

  (foto: Captură Twitter/@mblaszczak)

  Polonia va ]ncepe, luna viitoare, lucrările pentru construcţia unui zid pe un segment al frontierei cu Belarus, în contextul actualei crize a imigraţiei, informează cotidianul Le Figaro, citat de Aleph News.

  „Această construcţie este o investiţie absolut strategică şi prioritară pentru securitatea naţiunii şi a cetăţenilor”, a declarat luni ministrul polonez de Interne, Mariusz Kaminski.

  Zidul va avea lungimea de 180 de kilometri şi va costa aproximativ 353 de milioane de euro. Polonia are frontieră cu Belarus pe o distanţă de aproape 400 de kilometri. Lucrările ar urma să fie finalizate în primul semestru din 2022.

  Polonia a decretat starea de urgenţă la frontiera cu Belarus, mobilizând militari şi instalând un gard de sârmă ghimpată, din cauza afluxului de imigranţi extracomunitari care încearcă să ajungă în Uniunea Europeană.

  Sursa: Aleph News

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.