Polonia cumpără de la SUA 32 de avioane F-35

  de - | 28 ianuarie 2020, 8:34 AM | Internaţional

  0

  (foto: US Air Force / Senior Airman Alexander Cook)

  Polonia va semna, săptămâna aceasta, un contract cu firma americană Lockheed Martin în valoare de 4,6 miliarde de dolari (4,17 miliarde de euro) pentru achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35, anunţă Mariusz Blaszczak, ministrul polonez al Apărării.

  „Vineri, în orăşelul Deblin, voi semna un contract în valoare de 4,6 miliarde de dolari pentru achiziţionarea a 32 de avioane F-35 de ultimă generaţie”, a afirmat Mariusz Blaszczak, prin Twitter.

  Primele avioane de tip F-35 ar urma să intre în uzul Forţelor Aeriene poloneze în anul 2024, conform site-ului Airforce-Technology.com.

  Polonia are în prezent avioane de vânătoare F-16, MIG-29 şi Suhoi Su-22.

  Sursa: stiripesurse.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.