sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  „Curg amenințările lansate de politruci, inspectori școlari și directori la adresa profesorilor care fac grevă” – îndemn la solidaritate lansat pe o rețea de socializare

  de Alin Olteanu | 21 mai 2023, 2:29 PM | Educaţie | Naţional | Recomandările editorilor

  1

  (foto: Avocat Ciprian Lisita)

  Cunoscutul blogger, în domeniul Educației, Anca Tîrcă, a lansat pe pagina sa de socializare, un apel la adresa tuturor profesorilor din țară, pentru ca aceștia să fie solidari, să n u renunțe în fața arhicunoscutelor metode de influențare la care recurg factorii politici (implicit și inspectorii școlari) pentru a împiedica greva generală care va fi declanșată mâine.
  Cunoscută pentru blogul „Despre educație – reforma la firul ierbii”, Anca Tîrcă spune lucrurilor pe nume și precizează că dreptul la grevă este al tuturor, instituțiile statului neavând cum să pedepsească asemenea manifestări.
  Iată mesajul de mai jos, al profesorului și specialistului Anca Tîrcă, fără alte comentarii: „Îi sfătuiesc pe profesori să fie solidari, unii cu alții și școală cu școală, și să nu se lase intimidați de tot felul de sperietori lansate în ultimele zile, cu contracte de muncă întrerupte, cu telefoane date de directori fiecărui profesor pentru a influența (ne)participarea la grevă, cu inspectori manipulatori (vai, politrucii din ei) care trimit mailuri de amenințare școlilor și semnale de genul „lasă că venim noi în inspecție la voi”.
  Voi, profesorii, sunteți puternici și de neînlocuit, nu vi se va întâmpla nimic, nu are ce să vă facă, nici inspectoratul, nici ministerul, este dreptul vostru să faceți grevă, iar orice părinte responsabil ar trebui să vă susțină, pentru a împiedica distrugerea completă a educației.
  Sunt alături de voi cu speranță și cu cele mai frumoase flori albe din grădina acestor zile, o dantelărie gingașă, dar sofisticată, așa cum este și educația!”
  POLITRUCI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.