joi, 30 noiembrie, 2023

Special Arad Logo

  Polițiștii locali vor începe să dea amenzi pentru neasigurarea locuințelor

  de Special Arad | 9 februarie 2021, 9:52 AM | Știri Arad

  3

  Comunicat. În perioada 01-05.02.2021, polițiștii locali cu atribuții de evidența persoanelor din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au identificat 140 de persoane care locuiesc în municipiul Arad fără forme legale, respectiv fără să existe o solicitare de schimbare a domiciliului ori stabilire a mențiunii de reședință în localitate.

  Persoanele au fost depistate în urma activităților de control desfășurate în 48 de asociații de proprietari. Situațiile respective de încălcare a prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români au fost identificate în doar 5 zile. 12 responsabili ai cărților de imobil nu și-au îndeplinit obligația de întocmire/actualizare a acestora.

  Conform actului normativ menționat, titularul actului de identitate ori reprezentantul legal al acestuia are obligația să solicite Serviciului Public Comunitar Local de Evidența Persoanelor un nou act de identitate în termen de 15 zile de la schimbarea domiciliului, respectiv 15 zile de la mutare, în cazul stabilirii mențiunii de reședință, dacă locuiește mai mult de 15 zile la adresa la care are locuința secundară.

  Reiterăm faptul că, în paralel cu verificarea cărților de imobil, care se desfășoară pe tot parcursul anului, agenții poliției locale vor controla, totodată respectarea dispozițiilor Legii nr. 260/2008, republicată privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor. Deocamdată, polițiștii locali procedează la notificarea persoanelor fizice/juridice/asociațiilor de proprietari privind obligativitatea asigurării locuințelor împotriva dezastrelor naturale.

  După încheierea etapei de informare prin intermediul mass-media, social-media, contacte cu asociațiile de proprietari și schimb de documente cu organismele reprezentative ale acestora, agenții constatatori din poliția locală vor începe activitatea de sancționare a deținătorilor de imobile care nu au încheiat contractele de asigurare obligatorie. Proprietarii care nu figurează în listele centralizate de Primăria Municipiului Arad cu date de la societățile de asigurare, vor fi invitați la sediul DGPL, unde se va proceda la aplicarea amenzii prevăzute de lege.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. De cand a ajuns Boca la Primarie, a inceput lupta cu cetateanul. Omul asta uraste Aradul si Aradenii mai mult ca Falca. E frustrat rau de tot. Cum sa ia politia locala date despre persoane si proprietatile lor? Ei sa pazeasca strazile si parcurile. Sa dea amenzi la firmele care au lucrat in centru si toate canalele s-au prabusit. Sa amendeze Primaria ca nu matura orasul. Si sunt atatea lucruri ce ar avea de facut. Dar Boca si Bibart isi fac Securitatea lor si urmaresc aradenii. Rusine!!!

   +6 voturi
   +1
   -1
  2. A dispărut total dreptul proprietății…Cum până mea sa.ma obligi sa dau niste bani total aiurea asigurătorilor? Forma mascată de o nouă taxă inventata de marinarul chior in favoarea mortului Adam. Nu bărbatul Evei , ci asiguratorul penal. Vaisamar…

   +3 voturi
   +1
   -1
  3. Avem servicii secrete suprabugetate, avem politie nationala, jandarmerie, corp public de paza, si mai avem si caricatura asta de institutie care capata tot mai multe drepturi de control si abuz asupra cetatenilor, oameni angajati pe baza de superabilitati cu cunostinte temeinice in domeniul in care activeaza, cu totii cu o forma fizica de invidiat, gata oricand sa execute ordine directe si juste…
   Pe bune, in toate pietele orasului sunt contrabandisti de tigari si nu numai, peste tot sunt parcate masinile smecherilor de care nu se ating, vin , pandesc si sanctioneaza amarasteanul care parcheaza langa o farmacie, babe care vand ghiocei, amarati care de multe ori nu au bani sa cumpere o masca si mai nou au acces la baza de date a MAI! Cititi cea mai simpla forma de asigurare a locuintei fata de ceea ce vor sa oblige contribuabilul sa plateasca si ve-ti constata ca despagubiri se vor plati in cazul in care va cade un meteorit pe casa!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.