Polițiștii locali din Curtici, pe urmele celor care își abandonează gunoaiele în locuri neautorizate

  de Special Arad | 14 iunie 2021, 8:40 PM | Știri Arad

  0

  (foto: Poliția Locală Curtici)

  Gunoiul aruncat pe străzi, la marginea orașelor sau pe diferite terenuri este o mare problemă în tot județul. Pe lângă municipiul Arad, autoritățile din Curtici au început să ia măsuri suplimentare pentru a împiedica abandonul deșeurilor în locuri neautorizate.

  Vă aducem la cunoștință că în perioada următoare vom intensifica controalele privind transportul neautorizat de deșeuri, abandonul de deșeuri, predarea deșeurilor către persoane neautorizate. 

  Vă reamintim că aveți obligația de a selecta și preda deșeurile selectate doar operatorului zonal licențiat. De asemenea abandonul de deșeuri de orice fel este strict interzis.

  Legea 101/2006 prevede obligativitatea încheierii unui contract de prestări servicii cu operatorul zonal licențiat, refuzul de a încheia contract se sancționează contravențional cu 500-1.000 lei.

  Conform legii 211/2011 ABANDONUL de deșeuri de orice fel se sancționează cu amendă de 3.000-6.000 lei pentru persoane fizice și 20.000-60.000 lei pentru persoane juridice.

  Arderea deșeurilor de orice fel și a resturilor vegetale este de asemenea interzisă și sancționată contravențional de legea 211/2011 cu amendă între 1.500-3.000 lei.

  Vă avertizăm să nu mai chemați diferite persoane neautorizate pentru a vă ridica deșeurile (transportatori neautorizați cu diferite mijloace de transport – autoutilitare, vehicule cu tracțiune animală), riscați amenzi conform legii 211/2011. Eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate în acest scop este sancționată cu amendă între 3.000-6.000 lei pentru persoane fizice și 20.000-30.000 pentru persoane juridice.

  Activitățile de depistare a persoanelor care abandonează și transportă neautorizat deșeuri pe raza U.A.T. Curtici au caracter permanent, aplicându-se ori de câte ori va fi cazul sancțiuni contravenționale. 

  Pe lângă sancțiunea contravențională principală se poate dispune și ridicarea în vederea confiscării a mijloacelor de transport folosite la transportul deșeurilor“, transmis reprezentanții Poliției Locale Curtici.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.