joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Polițiștii locali, cu ochii pe șoferii de TIR. Au dat zeci de amenzi celor care au tranzitat orașul

  de Special Arad | 4 februarie 2023, 8:41 AM | Știri Arad

  0

  De la începutul anului, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au aplicat 44 sancțiuni contravenționale conducătorilor autovehiculelor de mare tonaj aflați în tranzit în Municipiul Arad, circulând pe drumurile publice fără a deține autorizații de acces corespunzătoare zonei tranzitate.

  Cele mai tranzitate cartiere sunt Micălaca și Confecții, unde patrulele sunt prezente zilnic, pentru a pune în aplicare prevederile HCLM nr.303/2016 privind aprobarea Regulamentului de acces și circulația utilajelor și a autovehiculelor de transport marfă cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 t în municipiul Arad. Amenzile aplicate conform art.22 lit. ”d”, însumează 43.000 lei,  accesul/circulația autovehiculelor în zonele pentru care s-au instituit interdicţii sau restricţii, fără autorizaţie de acces/ vignetă sau fără autorizaţie de acces corespunzătoare zonei”, de la 1.000 lei la 1.500 lei.

  Acțiunile de acest gen vor continua, ținând cont și de numeroasele sesizări formulate de  cetățenii orașului referitor la încălcarea reglementărilor legale privind circulația autovehiculelor de tonaj greu în zonele restricționate din municipiul Arad.

  Menționăm că, în acest an, Primăria Municipiului Arad a eliberat prin ghișeul instituției, respectiv prin portalul de servicii, 286 autorizații de acces pentru intrarea vehiculelor de mare tonaj în oraș și s-au efectuat 761 de plăți online pentru acces de o zi.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.