duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Polițiștii locali au identificat 455 de persoane care locuiesc în Arad fără forme legale

  de Special Arad | 15 februarie 2021, 12:46 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  COMUNICAT: În perioada 08-12.02.2021, polițiștii locali cu atribuții de evidența persoanelor din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au identificat 189 de persoane care locuiesc în municipiul Arad fără îndeplinirea obligațiilor prevăzute de lege de schimbare a domiciliului ori stabilire a mențiunii de reședință în municipiu.

  Persoanele au fost depistate în numai 5 zile în urma verificării a 68 de asociații de proprietari. În cadrul acțiunilor de verificare a cărților de imobil, care se vor desfășura continuu, pe tot parcursul anului, din data de 15 ianuarie până în prezent au fost identificate 455 de persoane care locuiesc pe raza municipiului fără forme legale, trei sferturi dintre acestea având domiciliul în actul de identitate în afara municipiului Arad. Restul sunt locuitori ai orașului care nu și-au actualizat adresa de domiciliu/reședință.

  Majoritatea responsabililor cărților de imobil verificate au finalizat demersurile în vederea actualizării evidenței locatarilor în cărțile de imobil, respectiv de a înscrie, pe baza actului de identitate, persoanele care domiciliază sau au reședința în imobilul respectiv.

  De asemenea, administratorii/președinții condominiilor au notificat persoanele care locuiesc în imobil în vederea îndeplinirii obligației de a solicita înscrierea în cartea de imobil în termen de 15 zile de la mutare în noua locuință. Pe lângă această obligație, locatarii imobilelor trebuie să se adreseze Serviciului Public Comunitar Local de Evidența Persoanelor pentru actualizarea domiciliului/reședinței, conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.