marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Polițiștii i-au arătat copiilor „cum să NU…”, la Dorobanți

  de Special Arad | 6 august 2014, 4:52 PM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii arădeni au desfăşurat mai multe activităţi preventive cu ocazia deschiderii Taberei internaţionale de muzică, dansuri populare, literă şi arte plastice, organizată în localitatea Dorobanţi, în perioada 4-10 august a.c.

  Astfel, cu această ocazie, poliţiştii aparţinând Postului de Poliţie Dorobanţi, Compartimentului de Analiză a Criminalităţii, Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Arad, Serviciului Criminalistic, Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi Biroului Rutier, au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii criminalităţii pe diferite genuri de infracţiuni.

  În acest sens, copii, tinerii cât şi profesorii prezenţi la eveniment au fost informaţi despre măsurile pe care trebuie să le aibă în vedere pentru diminuarea riscului de victimizare în ceea ce priveşte infracţiunile de furt şi a celor comise cu violenţă.

  Totodată, au fost prezentate principalele reguli de circulaţie pentru prevenirea accidentele rutiere cât şi situaţiile în care se apelează numărul unic de urgenţă 112, fiind distribuite materiale informative şi promoţionale ( pliante, pixuri, calendare şi agende ).

  De asemenea, au fost expuse autoturismele, autospecialele şi Laboratorul Criminalistic din dotarea IPJ Arad şi a fost prezentată tehnica folosită de poliţişti.

  Nu în ultimul rând, au avut loc demonstraţii ale colegilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi demonstraţii cu câinele de serviciu, copii participând activ la exerciţii de amprentare realizate de colegii Serviciului Criminalistic.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.