Polițiștii din Nădlac au prins tânărul acuzat de șantaj sexual în cazul minorei dispărute din 2013

  de - | 28 noiembrie 2015, 11:31 PM | Nădlac

  1

  Ionuţ Ştefan Tofan (29 ani), din Bârlad, a fost prins joi, 26 noiembrie, la vama Nădlac în timp ce încerca să intre în ţară. Tânărul este cunoscut poliţiştilor bârlădeni, acesta fiind acuzat de şantaj sexual de chirurgul Octavian Marcu, medicul care a avut o relaţie amoroasă cu o pacientă minoră, iubita oficială a şantajistului, scrie adevarul.ro.

  Bârlădeanul Ionuţ Ştefan Tofan (27 ani) a fost prins la puctul de frontiră Nădlac-Csanadpalota pe 26 noiembrie în timp ce încerca să intre în ţară. Poliţiştii de frontieră l-au identificat şi l-au predat echipei operative din cadrul IPJ Adad, pe numele acestuia fiind emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea unei infracţiuni de furt pe teritoriul Germaniei. Tofan era la volanul unui autoturism înmatriculat în Franţa. La controlul specific, vameşii au constat că acesta era dat în urmărire internaţională din luna august. Ionuţ Ştefan Tofan este unul şi acelaşi personaj care în martie 2013 era acuzat de medicul bârlădean Octavian Marcu (foto jos) de şantaj sexual. Chirurgul a avut o relaţie amoroasă cu Adriana Motaş (16 ani), elevă în clasa a X-a a Liceului „Al. I. Cuza” Bârlad, iubita oficială a lui Tofan. Plângerea a fost depusă la doar câteva zile după ce Adina, numele sub care era cunoscută eleva, a dispărut fără urmă. Din 5 martie 2013 nu a mai văzut-o nimeni pe adolescentă şi chirurgul a ajuns din reclamant, principalul suspect pentru dispariţia fetei.627x0

  Şantajat pentru 3.500 lei

  Pe 8 martie 2013, Elena Motaş (mama dispărutei), din satul Ciocani a sesizat Poliţia Bârlad că fiica sa, Motaş Adriana, născută pe 18 martie 1996, a dispărut de la şcoală în jurul orelor 15.30 – 16.00. Nu a precizat data dispariţiei, dar din cercetări a reieşit că a dispărut pe 5 martie 2013. O zi mai târziu, pe 9 martie, Octavian Marcu a depus o plângere penală la poliţie, arătând că este şantajat de Motaş Adriana şi prietenul ei, Ştefan Tofan, susţinând că pe 3 martie 2013 cei doi i-au solicitat suma de 3.500 lei ca să nu facă publică relaţia pe care medicul o avea cu minora.

  Cum a ajuns minora să se iubească cu medicul

  În perioada 26 iulie – 3 august 2012, adolescenta a fost internată la Spitalul Elena Beldiman din Bârlad, fiind tratată de medicul Octavian Marcu pentru un abces cutanat. O lună mai târziu, tânăra a ajuns din nou la spital, de această dată fiind internată cu diagnosticul „apendicită acută catarală”, fiind operată de acelaşi medic. În acea perioadă s-a închegat şi relaţia dintre ei. În urma cercetărilor, anchetatorii au descoperit că tânăra de 16 ani întreţinea relaţii sexuale contra cost şi cu alţi bărbaţi, numărul de telefon fiind lăsat la taximetrişti pentru a putea fi dat bărbaţilor care erau interesaţi de astfel de relaţii. Tarifele pentru prestaţiile sexuale variau, spun procurorii, între 20 şi 50 de lei. În aceeaşi perioadă, minora avea şi un iubit oficial, Ştefan Tofan.

  În noiembrie 2012, acesta a plecat la muncă în străinătate, de unde s-a întors pe 2 februarie 2013. După sosirea în ţară, Tofan a observat că prietena sa, căreia toată lumea îi spunea „Adina”, primeşte diferite mesaje pe telefon, motiv pentru care a suspectat-o că întreţine relaţii intime şi cu alţi bărbaţi. Confruntată cu mesajele din telefon, tânăra a recunoscut că întreţine relaţii sexuale cu doctorul Marcu, şi că primeşte de la acesta diferite sume de bani. Pentru a se convinge, iubitul fetei l-a sunat pe doctorul Marcu, care însă a negat.

  Din victimă, principalul suspect

  Dr. Octavian Marcu, chirurg foarte apreciat la Bârlad, aflat la acea vreme în plină ascensiune profesională şi politică, a devenit principalul suspect pentru dispariţia minore. În iulie 2013, la câteva luni după ce a depus reclamaţia de şantaj sexual, dosarul a ajuns pe masa procurorilor criminalişti de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui existând suspiciunea de omor. După umilirea publică a doctorului, cazul fiind intens mediatizat, dosarul a fost clasat în februarie 2014 şi redeschis la solicitarea părinţilor minorei dispărute.

  SURSA: adevarul.ro

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.