Polițiștii de la Serviciul Rutier și șoferii arădeni au demarat împreună o campanie de donat sânge. Fii și tu alături de ei!

  de Andrei Fuliaș | 29 ianuarie 2020, 1:31 PM | Știri Arad

  0

  Faptul că în sistemul medical este mai mereu nevoie de sânge pentru diferitele proceduri medicale operate asupra bolnavilor sau răniților nu mai este o noutate pentru nimeni. Diferite organizații organizează mai mereu campanii prin încurajează cetățenii să doneze sânge pentru a salva vieți.

  Ei bine, de această dată vorbim despre mai mulți polițiști, majoritatea de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Arad, care au demarat o astfel de acțiune prin care încurajează arădenii, dar în special șoferii, îndemnul fiind postat pe grupul de Facebook AradTraffic, să doneze sânge. Acțiunea va avea loc pe 4 februarie, între orele 8 și 12:30, însă oricine dorește să doneze sânge o poate face oricând, nu doar în data menționată.

  În continuare vă redăm apelul polițiștilor rutieri:

  „Noi mergem să dăm sânge!

  Haideți cu noi Marți 4 Februarie 2020, dimineață, de la 8 până la 12;30 la Centrul de Transfuzie Sanguină din Arad (strada Andrenyi Karoly 2-4, lângă Ambulanță), să facem un bine și să-i ajutăm pe cei care au nevoie!
  Foarte mult sânge merge la victimele accidentelor rutiere, însă este vital pentru pacienții cu dialize sau cu operații complexe.

  Pentru a deveni donator de sange trebuie sa indepliniti următoarele condiţii:
  vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
  greutate peste 50Kg
  puls regulat, 60 -100 bătăi/minut.
  tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
  să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
  femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
  să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării ,sa nu fii sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune,boli de inima,boli renale,boli psihice,boli hepatice,boli endocrine
  Donatorii nu trebuie să aiba sau sa fi avut urmatoarele boli:
  hepatită (de orice tip)
  TBC,sifilis,malarie,epilepsie si alte boli neurologice,boli psihice,bruceloză,ulcer,diabet zaharat,boli de inimă,boli de piele: psoriazis, vitiligo, miopie forte peste (-) 6 dioptrii,cancer
  Înainte de a dona:
  Dimineaţa înainte de recoltare puteţi consuma o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent, legume, fructe
  Nu fumati înainte şi după donare cu o oră
  De asemenea veniti la donare , odihnit si nu dupa o noapte pierduta la serviciu sau in fata calculatorului !

  Echipa #AradTraffic poate fi un exemplu pentru comunitate, așa că haideți Marți 4 Februarie în număr cât de mare, la donare!

  Din cei peste 19.500 de membri, nu ne găsim noi vreo 100-200?

  P.S. Ciocoflenderilor!!! Dacă nu veniți: Amendă plus bătaie, totul televizat”

  În final, vă îndemnăm să nu luați prea în serios „P.S.-ul” mesajului, acesta constituind mai degrabă o glumă folosită destul de frecvent de membrii grupului AradTraffic.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.