sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Polițiștii au prins un moldovean care a vrut să treacă ilegal Vama Nădlac, pe câmp

  de Special Arad | 5 aprilie 2018, 10:02 PM | Urmăriți

  0

  În cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetăţean din R. Moldova care a încercat să iasă ilegal din România pentru că avea interdictie de a circula în Spaţiul Schengen până în 2021.

  Azi dimineaţă, în jurul orei 06.00, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Nădlac au depistat o persoană de sex masculin care se deplasa pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

  Persoana în cauză a fost reţinută la aproximativ 50 de metri interior faţă de linia de frontieră şi a fost dusă la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări.

  Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că este cetăţeanul din Republica Moldova Vladimir M., în vârstă de 27 de ani. Tânărul a declarat că intenţiona să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen şi a recurs la această metodă pentru că avea interdicţie de a intra în Spațiul Schengen, măsura fiind luată de autoritățile din Germania până în anul 2021.

  Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.