Din totalul de 285 clădiri problematice identificate de Primărie, 50 au luat măsurile necesare în 2022 și nu vor mai fi supraimpozitate

  de Special Arad | 4 January 2023, 12:49 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  1

  exemple de reabilitări recente; sursă foto: Daniel Boca

  Comunicat. Comisia mixtă de lucru pentru identificarea, evaluarea și stabilirea stării tehnice de fapt a clădirilor, organizată la nivelul Primăriei Municipiului Arad, dintre ai cărei membri, o treime sunt polițiști locali, notifică faptul că după finalizarea termenului de evaluare, se va proceda la scoaterea de la supraimpozitare a clădirilor neîngrijite care au fost renovate sau pentru care s-a obținut autorizație de desființare ori autorizație de construire, respectiv s-a comunicat începerea lucrărilor la Primăria Municipiului Arad și Inspectoratul de Stat în Construcții Arad.

  În anul 2022, 50 de clădiri, din cele 285 supraimpozitate în perioada 2018-2021, au îndeplinit condițiile pentru scoaterea de la aplicarea acestei măsuri, în urma conformărilor survenite după notificarea proprietarilor.

  „Având în vedere că, în anul 2022, numărul imobilelor propuse pentru scoaterea de la supraimpozitare depășește numărul clădirilor vizate pentru prima dată la supraimpozitare (35), apreciem că în Municipiul Arad strategia administrației de determinare prin măsuri fiscale a refacerii fațadelor și acoperișurilor a intrat deja într-o etapă de maturitate. În următorii ani, și în orașul nostru, marea majoritate a imobilelor cartate în 2018 drept neîngrijite sau deteriorate vor fi deja refăcute, ca efect al aplicării măsurilor administrative adoptate și monitorizate prin intermediul Comisiei Mixte de Lucru pentru Identificarea, Evaluarea și Stabilirea Stării Tehnice de fapt a clădirilor, funcțională la nivelul Primăriei Municipiului Arad”, transmite Primăria Arad.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.