sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Polițiștii au oprit mai mulți irakieni să treacă ilegal granița la Turnu

  de Special Arad | 15 septembrie 2017, 12:15 PM | Știri Arad

  0

  Știri Arad. În cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Turnu au depistat treisprezece cetăţeni din Irak, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară.

  În data de 14.09.2017 în jurul orei 07.35, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din carul SPF Turnu au depistat treisprezece persoane, nouă de sex masculin, patru de sex feminin dintre care doi minori, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

  Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 300 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu pentru cercetări.

  Astfel, s-a stabilit că cei in cauză sunt cetăţeni din Irak, solicitanţi de azil în România, cu vârste cuprinse între  2 şi 31 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau o viză valabilă. Au mai relatat că s-au deplasat cu autoturisme taxi până în localitatea Turnu, de unde şi-au continuat călătoria pe jos până în momentul reţinerii.

  Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.