Polițiștii au desfășurat o amplă campanie pentru prevenirea accidentelor în zonele de trecere a căilor ferate | Foto

  de - | 18 octombrie 2019, 10:29 AM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Joi dimineață, Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi a desfășurat o acțiune la nivel național, pentru prevenirea evenimentelor produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

  Timp de 6 ore, peste 1.500 de polițiști de la transporturi, rutieră și ordine publică au acționat, atât în zona trecerilor la nivel cu calea ferată semnalizate cu mijloace automate, cât și a celor semnalizate doar cu indicatoare rutiere, pentru creșterea siguranței călătorilor.

  În județul Arad, au fost monitorizate 11 treceri la nivel cu calea ferată, fiind implicați 44 de polițiști (24 de la Serviciul Rutier, 12 de la Transporturi și 8 de ordine publică).

  Au fost verificate 211 de autoturisme, fiind aplicate 121 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 68.415 lei, dintre care 41 pentru nerespectarea prevederilor legale privind trecerea la nivel cu calea ferată. Au fost reținute 13 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

  Pe parcursul acțiunii, polițiștii au realizat o inventariere a trecerilor la nivel cu calea ferată, urmând ca riscurile identificate să fie comunicate tuturor factorilor responsabili cu siguranța transporturilor.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.