joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Polițiștii arădeni, la datorie și în ziua de Crăciun. Sancțiuni de peste 14.500 de lei

  de Special Arad | 27 decembrie 2014, 12:59 PM | Știri Arad

  0

  Știri Arad: La data de 25 decembrie, ca în fiecare zi a anului, poliţiştii din cadrul IPJ Arad, au fost la datorie pentru prevenirea faptelor antisociale şi protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

  Măsurile adoptate de Poliţia Română şi efortul poliţiştilor arădeni şi-au atins scopul – în ziua de Crăciun, nu s-au înregistrat evenimente deosebite sau cu impact în planul ordinii şi siguranţei publice, iar cetăţenii s-au bucurat în linişte de Sărbătoarea Naşterii Domnului.

  În cadrul activităţilor desfăşurate, ieri, poliţiştii au constatat 3 infracţiuni de natură judiciară.

  Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 54 de sancţiuni, în valoare de 14.540 de lei.

  Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991.

  De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale, dintre acestea 11 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 1 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune şi 12 pentru alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

  Totodată, poliţiştii au reţinut 1 permis de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

  Pe parcursul zilei de ieri, poliţiştii au aplanat 28 de stări conflictuale şi au intervenit la 60 de solicitări ale cetăţenilor, 25 dintre acestea fiind apeluri prin serviciul de urgenţă 112.

  De asemenea, poliţiştii au asigurat măsurile de ordine, siguranţă şi fluenţă a traficului rutier la manifestările publice dedicate Crăciunului, la aceste evenimente nefiind înregistrate incidente.

  Poliţiştii arădeni vor fi în continuare la datorie, pregătiţi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale şi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente ce pot afecta liniştea cetăţenilor.

  Astfel, în perioada următoare, având în vedere atenţionarea meteorologică de cod galben de ninsoare emisă şi pentru judeţul nostru, de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru perioada 28 decembrie a.c. ora 20.00 – 29 decembrie a.c. ora 23.00, efective mărite constituite din poliţişti rutieri şi poliţişti de ordine publică vor acţiona împreună pentru fluidizarea traficului şi combaterea accidentelor rutiere.
  În acest sfârşit de săptămână vor acţiona zilnic, aproximativ 65 de poliţişti rutieri, 95 de odine publică şi 20 de investigaţii criminale, cu 70 de autospeciale ale IPJ Arad.

  Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad recomandă conducătorilor de autovehicule:

  – să-şi echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare sezonului rece;
  – să reducă viteza de deplasare, în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă gheaţă sau polei;
  – să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale;
  – să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire;
  – să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autoturismul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;
  – să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor;
  – să respecte semnalele şi indicaţiile agenţilor de poliţie rutieră.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.