duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Polițiștii arădeni, verificări la hotelurile, motelurile, pensiunile și locuințele private în regim de închiriere

  de Ioana Costaș | 2 septembrie 2023, 4:35 PM | Știri Arad

  1

  Polițiștii arădeni au efectuat controale la 23 de hoteluri, moteluri, pensiuni și locuințe private în regim de închiriere de pe raza municipiului, totul în urma unei acțiuni ce a vizat impunerea respectării legislației. Alte acțiuni, pentru reducerea riscului rutier, au fost efectuate de polițiștii rutieri.

  „În muncipiu, polițiștii rutieri, cei de ordine publică, investigații criminale și polițiștii de la cele două secții urbane, împreună cu jandarmi ai IJJ Arad, au legitimat 366 de persoane și verificat 204 vehicule. Au fost verificate 23 de locații: hoteluri, moteluri, pensiuni și locuințe private în regim de închiriere”, au transmis reprezentanții IPJ Arad.

  În urma acestor activități au fost aplicate 205 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 173.400 de lei. De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare și reținute 4 permise de conducere.

  54 de persoane amprentate de polițiști

  Totodată, 54 de persoane au fost conduse la sediul IPJ Arad pentru clarificări, toate fiind amprentate de polițiștii criminaliști, între acestea un bărbat căutat pentru audieri într-un dosar de furt.

  În Piața Mihai Viteazul, în cadrul acestor acțiuni, polițiștii au depistat un bărbat care comercializa 120 de pachere de țigări de contrabandă, acesta fiind sancționat, iar țigările ridicate în vederea confiscării.

  Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor au avut loc și la Sântana și Sebiș. Aici au fost constatate 43 de fapte de natură contravențională, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de 12.600 de lei. De asemenea, 110 persoane au fost legitimate și 96 de vehicule verificate.

  Pe raza localității Sântana a fost aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea legislației privind transportul materialului lemnos, fiind confiscați 1,48 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 450 de lei.

  „Conducătorii de vehicule au fost informați despre modificările legislative intrate în vigoare în vara acestui an, conform cărora săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă de către un șofer care a condus fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, se pedepsește cu închisoarea, fără posibilitatea ca instanța să dispună suspendarea executării pedepsei sub supraveghere”, au anunțat reprezentanții IPJ Arad.

   

  Citește și: O normă la Arad. Fără permis și băuți la volan, mai mulți arădeni sunt cercetați penal

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dar pe la sate cand mergeti sa vedeti cati vand fara sa aibe firma, stau in fata caselor sau in centru satului si vand ,iar tu care ai firma ,tot la tine vine si te ia la rost, dar cei care isi fac reclama pe facebook nu-i vede nimeni. De sarbatori, de valentain dey, de 8martie faceti verificari, nu mergeti doar cand nu faceti voi planul la amenzi.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.