duminicã, 24 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Update (Video) A apărut încă o filmare cu bătaia de la Buteni. Cei care i-au atacat pe polițiști au fost reținuți

  de Ioana Costaș | 16 august 2023, 9:22 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  A fost scandal la Buteni de Sfânta Maria. Doi polițiști care au intervenit în urma unui apel la 112, în care era reclamat faptul că mai mulți indivizi ascultă muzică la volum maxim și perturbă liniștea în fața unui imobil din Buteni, situat într-un cartier de romi, a fost agresat de către cei prezenți la fața locului.

  Scandalagiii se aflau în fața imobilului la sosirea polițiștilor.

  Aceștia au cerut celor prezenți să se legitimeze, iar de acolo a pornit totul. Polițiștii au fost loviți, au urmat îmbrânceli între echipajul de poliție și grupul de bărbați prezent în fața casei. În cele din urmă polițiștii au reușit să-l încătușeze pe unul dintre indivizi, însă acesta a fost scăpat de grup, nu înainte de a mai aplica lovituri polițiștilor. Indivizii au intrat în imobil, iar echipajul de poliție a solicitat întăriri.

  Potrivit informațiilor noastre, cel căruia polițiștii au reușit să-i pună cătușe, a scăpat de ele după ce acestea i-au fost tăiate cu un flex.

  Scandalul a continuat, se pare, în trafic, acolo unde agresorii au fost prinși de polițiști. Indivizii au plecat cu o mașină, însă polițiștii – la fața locului sosind între timp mai multe echipaje de poliție – au reușit să-i oprească și să-i încătușeze, așa cum se poate observa din imaginile pe care le-am primit pe adresa redacției.

  Pentru ce infracțiuni au fost reținuți cei care i-au bătut pe polițiști

  Doi bărbați au fost reținuți în urma scandalului, cazul fiind cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonț, care a remis următorul comunicat de presă în legătură cu cele întâmplate: „La data de 15.08.2023 a fost înregistrat dosar penal în care, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ efectuează cercetări faţă de suspecţii B.F.E, persoană fizică, cetăţean român, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, faptă prev şi ped de art.257 alin.1 şi 4 din C.pen rap la art.193 alin.1 C.pen şi art.206 alin.1 din C.pen, ultraj, faptă prev şi ped de art.257 alin.1 şi 4 din C.pen rap la art.193 alin.2 C.pen şi art.206 alin.1 din C.pen. şi faţă de inculpatul B.F, persoană fizică, cetăţean român, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, faptă prev şi ped de art.257 alin.1 şi 4 din C.pen rap la art.193 alin.2 C.pen şi art.206 alin.1 din C.pen., şi ultraj, faptă prev şi ped de art.257 alin.1 şi 4 din C.pen rap la art.206 alin.1 din C.pen., cu aplicarea art.38 alin.1 Cod pen.

  În fapt, s-a reţinut că, infracţiunile menţionate au fost comise, în data de 15.08.2023, în intervalul orar 22:00-23:00, în timp ce inculpaţii BFE şi BF se aflau în localitatea Buteni, în dreptul imobilului cu nr. administrativ 474, pe carosabil, şi care, au agresat fizic pe agenţii de poliție M.D şi I.M din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Sebiș aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, fiindu-le cauzate leziuni care necesită 1-2 zile de îngrijiri medicale respectiv 3-4 zile de îngrijiri medicale, totodată proferând amenințări cu moartea la adresa celor doi agenți de poliție, şi executând gesturi ameninţătoare faţă de aceştia, cauzându-le astfel o stare de temere. În dosarul penal mai sus menţionat la data de 15.08.2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ a dispus luarea măsurii reţinerii faţă de cei doi suspecţi pe o durată de 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor anterior menţionate urmând a fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gurahonţ cu propunere de luare a măsurii arestării preventive. În prezenta cauză, cercetările continuă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale”.

  UPDATE

  Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonț i-a prezentat pe cei doi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Gurahonț – care a admis propunerea.

  Soluția a fost postată pe portalul portal.just.ro: „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonţ la data de 16 august 2023. Dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 16 august 2023 până la data de 14 septembrie 2023 inclusiv, a inculpaţilor: 1. Bogdan Florea Emanuel, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, faptă prev. de art. 257 alin. 1 şi 4 din Cod penal rap. la art. 193 alin. 2 ?i art. 206 alin. 1 Cod penal (împotriva persoanei vătămate I.M.) și ultraj, faptă prev. de art. 257 alin. 1 şi 4 din Cod penal rap. la art. 193 alin. 1 ?i art. 206 alin. 1 Cod penal, (împotriva persoanei vătămate M.D.), ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal; 2. Bogdan Florea, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, faptă prev şi ped de art. 257 alin.1 şi 4 din Cod penal rap la art. 193 alin. 2 Cod penal şi art. 206 alin. 1 din Cod penal, (persoană vătămată M.D.) şi ultraj, faptă prev şi ped de art.257 alin.1 şi 4 din Cod penal rap la art.206 alin.1 din Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal (persoană vătămată I.M.). În temeiul art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru procuror şi inculpat. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, data de 16 august 2023, ora 08:45”.

  Citește și: O polițistă și colegul ei de la „Rutiera” din Arad – bătuți de un șofer beat pentru că și-au „permis” să-l urmărească!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.