A scăpat polițista care a spionat pentru un miliardar din vestul țării. Acuzată că a divulgat informații prietenului său, Victoraș Micula, Camelia Erdei a fost iertată de judecători





Curtea de Apel Oradea a dat verdictul final în procesul unei poliţiste inculpată pentru că a accesat programele informatice ale MAI, că a „spionat” în interes personal, ca să ofere informaţii confidenţiale unor cunoştinţe, iubitului, ori ca să-şi satisfacă propriile curiozităţi.
Poliţista din Oradea, Camelia Erdei este judecată şi împreună Victoraș Micula, pentru că i-a oferit milionarului datele personale ale unui tânăr cu care acesta intrase în conflict, după care l-a lăsat pe afacerist să acceseze singur baza de date secretă, scriu jurnaliștii de la ebihoreanul.
Potrivit rechizitoriului trimis în faţa judecătorilor în 2021 de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Camelia Erdei „a utilizat datele ca pe propriul său bun, de care poate dispune la discreţie, deseori la ore târzii din noapte”, căutând pe ascuns informații despre Micula junior, despre apropiații acestuia sau femeile de care el era interesat.
Polițista a spionat și un manager al unei companii din SUA
Cum fiecare utilizator are nume şi parolă unice, anchetatorilor nu le-a fost greu să afle când şi de câte ori a intrat Erdei în sistem, confruntând aceste informaţii cu registrul în care poliţiştii au obligaţia să menţioneze motivele. Femeia, însă, nu a făcut nicio menţiune în registru. Ea a căutat, pe ascuns, tot felul de informaţii personale.
Polițista a „spionat”, de pildă, o femeie care ocupat funcția de manager al unei companii-gigant din SUA, concurentă a societății pe care o conduce Micula, a „cotrobăit” în baza de date oferindu-se să ajute o cunoştinţă dornică să găsească rudele soţului ei, adoptat, a căutat informaţii despre şeful iubitului şi despre un coleg de serviciu cu care intrase în conflict, dar şi despre o şoferiţă care parcase pe locul lui şi pe care voia s-o caute ca s-o ia la rost, sau despre un bărbat de la care voia să cumpere lemne.
În total, Erdei a fost acuzată de 11 infracţiuni de acces ilegal la un sistem informatic, dintre care 2 în formă continuată, plus încă 2 infracţiuni de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.
Procesul poliţistei a început la Tribunalul Bihor, unde, în septembrie 2024, judecătorarea Georgeta Ciungan a decis să o achite.
Comentariile portalului
Pentru asta folosiți aeroportul pentru motoare turate și Festivaluri de proșt gust gen aoa toate abonate la bani publici .aeroportul trebuie folosit pentru zboruri nu pentru sindrofii politice
Ipocrizia generalizată ridicată la rang de mitologie oficială...când colo....afăra-i vopsit gardu` înăuntru leopardu`
Stimați reprezentanți ai legii, o singură întrebare aș avea: În curtea DSP-ului oare când catadicsiți a vă uita, la neregulile cât carul, în urma multor, (...)