vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Polițistă de la Judiciar, aflată în timpul serviciului, pipăită de un individ. Bărbatul este cercetat pentru agresiune sexuală și amenințare

  de Special Arad | 17 aprilie 2023, 1:45 PM | Naţional

  0

  foto: captură Facebook/Sindicatul Europol

  O polițistă ce face parte din structurile Poliției Judiciare din cadrul Biroului de Poliție Transporturi Feroviare Gara de Nord, aflată în timpul serviciului, a fost pipăită de un individ cu un comportament deviant. Incidentul a fost făcut public de Sindicatul Europol pe pagina de Facebook.

  De asemenea, Sindicatul Europol a postat pe Facebook și un videoclip care arată reacțiile bărbatului. (Vezi video aici)

  După incident, polițista a încercat să-l țină pe loc pe bărbat până la sosirea colegilor ei. Individul a început să o amenințe în momentul în care aceasta i-a spus că este polițistă, arătându-i legitimația de serviciu și aducându-i la cunoștință faptul că ceea ce a făcut el reprezintă infracțiune.

  „Colega noastră din structurile Poliției judiciare ale Biroului de Poliție Transporturi Feroviare Gara de Nord, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în ținută de serviciu, a fost pipăită de un individ care se apropiase din spate. Chiar dacă s-a aflat în stare de șoc, polițista a efectuat demersurile în vederea reținerii bărbatului până la sosirea colegilor ei. Astfel, și-a declinat calitatea, prezentând legitimația de serviciu, și i-a comunicat că acțiunea sa reprezintă infracțiune. Bărbatul în cauză, după ce a auzit că este polițistă, a recurs imediat la amenințări și injurii, cerându-i să nu cheme pe nimeni la fața locului deoarece în caz contrar o va agresa. Până la sosirea în sprijin a celorlate forțe de ordine publică, individul a aruncat cu un rucsac către colega noastră și în repetate rânduri s-a îndreptat amenințător către aceasta, ridicându-și mânecile bluzei cu care era îmbrăcat, cu scopul vădit de a o intimida și de a o determina să renunțe la solicitarea sprijinului din partea colegilor săi”, arată Sindicatul Europol în postarea de pe Facebook.

  Potrivit Sindicatului Europol „bărbatul este cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunilor de agresiune sexuală și amenințare, cu toate că sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de ultraj”.

  La final, cei de la sindicat se arată revoltați și spun că „este incredibil cu câtă ușurință tratează procurorii astfel de fapte care sunt de natură a încuraja comportamentele unor indivizi cu comportamente deviante. În statul <<de drepți>> al anului 2023, procurorii consideră că amenințarea adresată unui polițist, în cazul prezentat, nu se află în legătură directă cu exercitarea atribuțiilor de serviciu. Asta în contextul în care pentru amenințarea adresată unui judecător aflat în timpul liber, prin intermediul unei scrisori transmise prin fax, în timp record s-a dispus arestarea preventivă a autorului în vârstă de 70 ani”.

  Reprezentanții Sindicatului Europol susțin că, prin avocați, vor interveni în cauză pentru schimbarea încadrării juridice a faptei. „Nu putem să nu ne întrebăm cum ar fi reacționat același procuror dacă în cauză era vorba despre o judecătoare și nu o polițistă”, încheie Sindicatul Europol.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.