marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Polițist bătut în timp ce răspundea unui apel. „Sunt cazuri care se mușamalizează”

  de - | 10 august 2016, 11:04 AM | Naţional

  0

  În noaptea de duminică spre luni, turiştii unui hotel din Eforie Nord au chemat Poliţia, întrucât, la terasa Onyx, muzica era dată mult prea tare. La ora 03.30, la faţa locului s-au deplasat trei echipaje de poliţie mixte. După discuţiile cu patronul terasei, în vederea gălăgiei provocate, 20 de persoane au sărit să-i bată pe cei şase poliţişti şi jandarmi. În timp ce îl încătuşa pe unul dintre bărbaţii recalcitranţi, un agent a fost lovit din spate de către un alt individ, iar în urma loviturii, s-a ales cu arcada spartă. Agresorul a fost urmărit de oamenii legii până pe plajă, acolo unde alte persoane au început să arunce cu pietre în maşinile de poliţie.

  Patru indivizi au fost conduşi la sediul Poliţiei Eforie, acolo unde cel care a lovit poliţistul pe terasă, Dănuţ Maican, de 34 de ani, l-a lovit din nou pe acelaşi agent cu piciorul în cap. Cazul a fost preluat de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, iar bărbatul acuzat de ultraj a fost arestat pentru 30 de zile, agresorul fiind încarcerat în arestul IPJ.

  „Mă bucur să văd că, de această dată, s-a luat decizia arestării preventive. Astfel de cazuri se muşamalizau, pentru că şefii noştri nu vor să se audă de aşa ceva. În loc să apere poliţistul, apără mai mult imaginea instituţiei. Fals! Am auzit de mai multe incidente asemănătoare, care au fost trecute cu vederea printr-un raport, fără prea mare tam-tam. Nu se vrea să se audă în spaţiul public despre ultragierea poliţistului, este o cutumă mai veche. Noi ascundem totul, nu ştiu din ce motive, iar societatea civilă nu mai are încredere în instituţii, dar nici nu facem nimic să schimbăm ceva”, a declarat, pentru „Cuget Liber”,Daniel Avasilcăi, preşedintele Sindicatului Agenţilor de Poliţie Constanţa.

  sursa: Vocea Transilvaniei

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.