duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Poliția și trupele SRI în alertă, după ce Ambasada Ucrainei de la București a primit plicuri cu conținut suspect

  de - | 7 decembrie 2022, 8:14 AM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Poliția și trupele SRI au intrat în alertă, marți, după ce Ambasada Ucrainei din România a anunțat că a primit două plicuri cu un conținut suspect, anunță stirileprotv.ro. Clădirea se află la câteva zeci de metri de Casa Manu-Auschnitt, sau „Palatul lui Gigi Becali”, cum este cunoscut acum de bucureșteni și de microbiști, iar între ele se află sediul central al PNL.

  Polițiștii bucureșteni au fost alertați, marți, de către Ambasada Ucrainei că la sediul reprezentanței diplomatice au sosit două plicuri cu un conținut suspect. Potrivit primelor informații, plicurile erau identice cu cele folosite în atacurile din Spania, unde un angajat al ambasadei Ucrainei la Madrid a fost rănit uşor, săptămâna trecută, de o explozie survenită în sediul misiunii în timp ce manipula o scrisoare.

  La fața locului au ajuns echipelor SRI, specialiştii pirotehnişti și în lupta antiteroristă, care au preluat plicurile pentru analiză, după ce s-a constatat că nu reprezintă un pericol iminent. În ultimele săptămâni, zeci de scrisori cu bombe și colete cu urme de sânge au fost trimise la ambasade și consulate ucrainene din toată Europa, iar guvernul de la Kiev crede că este doar o etapă a războiului hibrid dus de serviciile ruse, pentru a înspăimânta diplomații ucraineni și pentru a diminua eficiența acestora.

  Citește mai mult pe stirileprotv.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.