Poliția Rutieră din Arad este condusă de un corigent… Treiul bate cinciul: „Give me three, domnu’ Tamaș!”

  de Lucian Dănilă | 26 July 2017, 1:33 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  3

  Știri Arad. În urmă cu două săptămâni lăudam faptul că mai marii Poliția din Arad, IPJ Arad, au numit doi adjuncți tineri în două funcții importante. Era semnalul unui suflu nou, era un semnal că se poate și că noul val vine din urmă.

  Matematica nu este punctul forte în Poliția Română și implicit în Poliția din Arad. La admiterea la Academia de Poliție, matematica nu apare decât la cifrele cu afișarea rezultatelor. În rest vorbim despre limba română – care uneori în poliție se vorbește în dialect 😉 -, istorie și unele limbi străine. Matematica nu apare niciunde.

  Acest lucru a fost evident și în aceste zile. În Poliția arădeană cifra 3 este mai mare decât cifra 5. O demonstrează și print-screen-ul de mai jos. Nu, nu este vizibil chiar acolo, dar conform informațiilor pe care le-am primit în ultimele două zile, treiul bate cinciul. Vorba aia: give me… three!

  În urmă cu aproximativ o lună s-a organizat un concurs pentru ocuparea funcţiei de șef birou la Biroul Rutier-Poliția mun. Arad din cadrul IPJ Arad. Candidați: Doru Ivan, respectiv Ovidiu Vărcuș. Așa cum se vede în facsimil, niciunul dintre ei nu a obținut nota 7, nota necesară pentru a putea ocupa această funcție.

  Rezultatele au fost postate la data de 23 iunie, iar de atunci nu s-a mai organizat niciun alt concurs. În urmă cu două zile, la data de 24 iulie, șefii IPJ Arad au decis: Doru Ivan să fie detașat timp de șase luni în funcția de șef birou la Biroul Rutier – Poliția mun. Arad.

  Doru Ivan a primit nota 3.05 la examen (trei zero cinci!). Deci, în sistemul de notare din România, Doru Ivan este corigent. Ovidiu Vărcuș a primit nota 5.50 (cinci cincizeci), o notă care de cele mai multe ori este notă de trecere. Chiar și la Bacalaureat dacă media îți este peste 6.

  Ce au decis șefii IPJ Arad? Să-l detașeze în funcție pe cel corigent… Probabil au aplicat acea metodă din matematică a reducerii la absurd, cea în care 3 este mai mare decât cinci, iar unul plus unu nu dă niciodată doi, ci trei… De ce trei, pentru că în rezultatul final al duelului dintre Doru Ivan și Ovidiu Vărcuș a intervenit… Doru. Nu, nu Doru Ivan, ci acel Doru mai mare, deputat pe listele celui mai mare partid al țării. Așa am auzit noi. Și, probabil, în acest fel iexistă o explicație…

  Și poate nu este întâmplător că este chiar acea zi în care autoritățile statului cercetează posibile fapte de corupție în ceea ce privește eliberarea diplomelor de licență la universitățile arădene. Oare cei care au decis că 3 este mai mare decât 5 cum și-au luat diploma?

  ivan varcus

  P.S. Asta temă de comentat pe Facebook, nu?

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. A fost corigent cms sef Doru Ivan la examenul pentru functii tinut la Buc,dar precis are pile ca unii nu cauta hoti ori sa rezolve problemele cetatenilor,ci doar sa-si faca relatii e una din prioritatile lor.Daca in Politie era examen si la matematica,spun ca 3 sferturi ar fi repetenti ca nici cat e radical din 2 nu stiu.Dar din astia sunt prea mandrii de ei,ori ca cine mi-s eu…(gen Soric)!Ce faci Carmen Dan care vrei patrula din 4 politisti(nu doi ca altadata) si sa mai fie angajati 20 000 de poterasi…Rusine conducerii tari si indeosebi ai MAI ca devenim stat politienesc.

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.