DNA Oradea a ridicat documente și înregistrări video de la Poliția Rutieră Arad. Se vorbește despre presupuse infracțiuni de trafic de influență





Poliția Rutieră Arad a ajuns în atenția Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Oradea anul trecut, iar în luna decembrie 2024 procurorii anticorupție au și efectuat – conform surselor noastre – o vizită la sediul instituției.
De aici, potrivit acelorași surse, ar fi fost ridicate mai multe înscrisuri oficiale și, se pare, și înregistrări de pe camerele de supraveghere.
Ce conțin actele ridicate de DNA Oradea? Ei bine, sursele noastre spun că documentele ar arăta săvârșirea unor infracțiuni de trafic de influență de către unii polițiști, iar camerele de supraveghere ar fi surprins același lucru: comiterea presupuselor fapte, dar și eventualele persoane implicate. Se vorbește despre o așa zisă modificare a unor acte oficiale în favoarea unor persoane, în speță, transportatori din județul Arad, dar și despre alte fapte de acest gen, ce implică alte persoane.
Însă, ceea ce este important de subliniat este faptul că până în acest moment nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare și că, în continuare, procurorii DNA Oradea cercetează toate aspectele legate de această presupusă infracțiune.
DNA Oradea a precizat pentru Special Arad că „în acest moment nu există persoane având calitatea de suspect sau inculpat în legătură cu împrejurările descrise în solicitarea dvs, iar alte detalii nu pot fi oferite, deoarece le sunt incidente dispozițiile anterior menționate”, reprezentanții instituției făcând referire la întrebările trimise de redacție în legătură cu motivul prezenței procurorilor anticorupție la sediul Poliției Rutiere Arad.
DNA, reacție la informațiile privind Poliția Rutieră Arad
În răspunsul trimis către Special Arad, DNA a punctat că instituția „mediatizează – sub rezerva îndeplinirii condițiilor în materie de comunicare publică, aplicabile dosarelor aflate în urmărire penală – existența unor suspiciuni rezonabile față de persoane bănuite de infracțiuni de corupție sau asimilate corupției”.
„Astfel, informațiilor cu privire la eventuale dosare penale le sunt incidente prevederile art. 28 alin (1) «Comunicarea de informaţii privind stadiul actelor de cercetare reprezentanţilor mass-media poate fi făcută numai după ce există suspect în cauză….» și alin. (5) «Informaţiile privind existenţa unei plângeri sau denunț pe rolul organelor de urmărire penală referitoare la posibila săvârșire a unor fapte de natură penală, precum şi datele cuprinse în aceste acte de sesizare nu sunt publice….» din Ghidul de bune practici privind Relația Sistemului Judiciar cu Mass – Media”, ceea ce înseamnă că nu s-a ajuns până la acest punct în cazul descris mai sus, potrivit răspunsului DNA.
Contactat telefonic de Special Arad, comisarul șef Daniel Borta, șeful Serviciului Rutier Arad, nu a dorit să comenteze în legătură cu prezența procurorilor anticorupție la sediul instituției pe care o conduce, motivând că tot ce înseamnă comunicare se face prin purtătorii de cuvânt ai IPJ Arad și ne-a îndrumat spre aceștia, dar și spre inspectorul șef, pentru amănunte.
Reprezentanții IPJ Arad nu au dorit să comenteze pe marginea prezenței procurorilor DNA Oradea la sediul Serviciului Rutier Arad.
Citește și:Conferință de presă la IPJ Arad: cifre, presupuse fapte de abuz în serviciu și Cosmin Mladin
Comentariile portalului
Nu am negat acceleraționismul și nici nu.mi-am propus să "lupt" cu el. Pur și simplu, deocamdată nu m-a convins. Da, bine ziceți, să mai așteptăm
Da, este o întrebare cu sens. Dar în toate direcțiile. Una este istoria și cu totul alta modul în care propaganda și ideologia se folosesc ulterior de ea. Și (...)
D-le Marginean. Ar trebui sa asteptam macar un an sa vedem cum e cu accelerationismul asta care de fapt este tendinta specifica globalistilor schwabisti de la WEF si nici Musk (...)