miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Poliția Locală aplică amenzi între 3.000 lei și 30.000 lei pentru difuzarea muzicii fără autorizație în localuri, hoteluri, magazine etc.

  de Special Arad | 31 mai 2023, 2:39 PM | Știri Arad

  0

  Direcția Generală Poliția Locală Arad notifică cetățenii faptul că reprezintă autoritatea publică ce aplică sancțiuni pentru nerespectarea drepturilor de autor pentru toate creațiile audio, conform prevederilor Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, republicată.

  Poliția Locală precizează că asociația care gestionează aceste aspecte este Uniunea Producătorilor de Fonograme din România, având acoperire pe cinematografie, inclusiv în cazul unităților HORECA (tot ce reprezintă cazare și servire).

  Agenții economici care dețin cluburi, discoteci, baruri, restaurante, unități de alimentație publică, hoteluri, pensiuni, moteluri, magazine, mall-uri, supermarket-uri, hipermarket-uri, societăți organizatoare de concerte, spectacole sau alte activități artistice, etc. au obligația de a deține licență neexclusivă (eliberată de Uniunea Producătorilor de Fonograme din România) pentru comunicarea publică a fonogramelor și a operelor cinematografice ori alte opere audiovizuale, precum și pentru reproducerea fonogramelor destinate exclusiv comunicării publice ambientale și lucrative.

  În acest sens, acțiunile de verificare ale polițiștilor locali cu atribuții de control comercial au fost începute în urmă cu 2 ani, ulterior sesizărilor transmise în baza protocolului încheiat de către DGPL Arad cu Uniunea Producătorilor de Fonograme din România, echipajele din teren având posibilitatea identificării operative a celor ce dețin licența mai sus menționată. Au fost verificate în această perioadă 59 de firme.

  Menționăm că în situația încălcării normelor privind difuzarea fonogramelor în spații publice, se pot aplica amenzi conform prevederilor Legii nr. 8/1996, al căror cuantum este cuprins între 3.000 lei și 30.000 lei, sumele făcându-se venit la bugetul local. În situația în care contravenientul este persoană juridică, limitele amenzilor contravenționale se măresc de două ori.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.