Cele mai populare păpuși Barbie din toate timpurile (P)

  de Special Arad | 9 decembrie 2020, 2:00 PM | Advertorial

  0

  Nicio altă păpușă din istorie nu este mai faimoasă decât Barbie, al cărei nume complet este Barbara Millicent Roberts. Această păpusă este ceea ce fiecare fată și-a dorit să aibă în copilărie. Cu criticii și admiratorii săi, Barbie a sărbătorit recent 60 de ani de la prima lansare.

  La fel ca în cazul multor oameni, aspectul, hobby-urile și carierele păpușii Barbie s-au schimbat de-a lungul anilor. Uneori urmează tendințele; uneori le dictează. Și alteori ea rupe granițele.

  Barbie a fost introdusă pentru prima dată de compania de jucării Mattel în martie 1959. Creatoarea sa, Ruth Handler, a avut ideea după ce și-a văzut fiica, Barbara, jucându-se cu păpuși de hârtie și oferindu-le roluri. Handler și-a dat seama că există o lacună în piața jucăriilor, care putea fi umplută cu o păpușă cu aspect de adult, deoarece majoritatea păpușilor arătau atunci ca bebeluși.

  Aspectul original al Barbie a fost conceput după un personaj de benzi desenate germane numit Lilli. Lilli a fost concepută ca un cadou pentru bărbați, din magazinele de tutun, dar a devenit foarte popular printre copiii din Germania. Mattel a cumpărat drepturile asupra păpușii Lilli și a creat o nouă versiune, mai potrivită pentru copii – Barbie. După ce prima reclamă TV despre Barbie a apărut în 1959 în Statele Unite, păpușa a devenit un succes. Firește, după multe solicitări, Mattel a lansat și un iubit pentru Barbie, pe nume Ken.

  Peste un miliard de păpuși Barbie și prietenii ei au fost vândute peste tot în lume, rezultând câștiguri de peste 3 miliarde de dolari de la lansare, până în 2009. Acest lucru face din Barbie una dintre cele mai bine vândute jucării, din toate timpurile.

  De-a lungul anilor, Mattel a proiectat diferite tipuri de păpuși Barbie, probabil din cauza presiunilor pieței sau după ce a fost criticată pentru lipsa de diversitate. Acum, Barbie arată mai mult ca femei realiste și vine în diverse forme, culori, stiluri și cariere. De asemenea, vine în diferite versiuni, inspirate de femei influente din întreaga lume.

  Iată unele dintre cele mai populare păpuși Barbie din toate timpurile.

  Barbie originală în costum de baie

  Prima păpușă Barbie a apărut pe 9 martie 1959, la un târg de jucării din New York. Avea o înălțime de 28 centimetri, părul blond legat într-o coadă de cal și purta un costum de baie în dungi alb-negru. (O versiune brunetă a fost lansată mai târziu în acel an.)

  Barbie Dreamhouse

  Prima Barbie Dreamhouse a fost o afacere atât de mare încât s-ar putea să fi inspirat multe fete să urmeze o carieră în arhitectură. A apărut pentru prima dată în 1962 și a fost realizată dintr-un dreptunghi simplu din carton – un studio pentru o Barbie care locuia singură. A venit cu mobilier din carton care poate fi mutat și cu umerașe din plastic în dulap.

  Barbie Astronaut

  Atât Barbie, cât și Ken au fost lansați ca astronauți în 1965, reflectând entuziasmul din SUA în jurul programului spațial. Mattel era pe drumul cel bun. Neil Armstrong a devenit primul om care a mers pe Lună patru ani mai târziu.

  Barbie Color Magic

  Una dintre cele mai distincte caracteristici ale Color Magic Barbie este părul ei auriu care se transformă în blond sau roșu. Poartă un machiaj colorat și bogat, stilul fiind tipic la acea vreme. Această păpușă nu este ușor de găsit astăzi, făcând-o una dintre cele mai scumpe păpuși Barbie de epocă.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.