duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Poliția de Frontieră: Măsurile de fluidizare în punctele de frontieră la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria continuă şi în acest weekend

  de Special Arad | 4 august 2023, 12:16 PM | Nădlac | Știri Arad

  0

  imagine cu rol ilustrativ (arhivă)

  Comunicat. Măsurile de fluidizare dispuse la nivelul tuturor structurilor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră continuă şi în acest week-end cu suplimentarea personalului până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, suplimentarea arterelor de control în funcţie de configuraţia punctului şi dinamica valorilor de trafic, precum şi folosirea staţiilor mobile de control, în vederea asigurării controlului de frontieră în parametrii optimi.

  Zilnic, aproximativ 3.800 poliţişti de frontieră vor desfăşura în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

  Tot pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu operativitate, echipe mobile din cadrul structurii centrale se vor afla în principalele puncte de trecere ale frontierei – Nădlac II şi Giurgiu, pentru a acorda sprijin colegilor aflaţi în teren.

  Puncte de ajutor la Nădlac și Giurgiu

  Întrucât temperaturi ridicate se menţin şi la acest sfârşit de săptămână, iar traficul prin punctele de frontieră este unul foarte ridicat pe perioada weekend-urilor, participanţii la traficul transfrontalier au la dispoziţie puncte de prim ajutor în PTF Nădlac II şi PTF Giurgiu. Voluntari şi paramedici sunt pregătiţi să acorde ajutor de specialitate şi la sfârşit de săptămână în cele două puncte, în caz de nevoie.

  Având în vedere că, la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria, controlul se derulează în comun, măsurile de fluidizare pot fi dispuse în comun cu autoritățile de frontieră ale statelor vecine, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

  Recomandări

  Întrucât s-a constatat tendinţa de a se tranzita cu preponderenţă PTF Nădlac II,  de la graniţa cu Ungaria, respectiv PTF Giurgiu, de la cea cu Bulgaria, recomandăm tranzitarea frontierei naționale prin toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional.

  Reamintim că la frontiera româno-ungară sunt deschise 12 puncte de trecere cu specific rutier, iar la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere.

  Alte recomandări utile care pot contribui la scurtarea timpului de control şi implicit la fluidizarea traficului:

  – pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu celeritate;

  – verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieşirea din ţară;

  – verificarea condiţiilor de călătorie;

  -consultarea  aplicaţiei Trafic On-line, de pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care  prezintă o  estimare a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.